ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΧΩΡΑ-Χιόνια, κρύο και προβλήματα-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΕΛ.ΑΣ-ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ

Το STAR παντού - Σας μεταδίδει εικόνες από όλη την Ελλάδα

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμη και τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου! Το σιβηρικό κύμα χτύπησε και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου το χιόνι έφτασε ακόμη και στη θάλασσα.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η Αριάδνη χτύπησε με σφοδρότητα τη Χίο. Χωριά αποκλείστηκαν, ενώ σε πολλές περιοχές του νησιού το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους .Οι κάτοικοι είδαν μετά από 10 χρόνια άσπρη μέρα, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Το χιόνι δεν έφερε μόνο χαμόγελα αλλά και προβλήματα, όπως για παράδειγμα στο χωριό της Σακιάδας που χρειάστηκε η παρέμβαση ασθενοφόρου για να μεταφερθεί ασθενής, αλλά και η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει οδηγούς!

,

ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΛΗΜΝΟ

Χιόνια όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, έπεσαν στη Λέσβο και τη Λήμνο, όπου τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα!  Στη Λέσβο χιόνισε ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης. Είναι ο χειρότερος χιονιάς που έχει πλήξει το νησί τα τελευταία 20 χρόνια, λένε οι κάτοικοι που είδαν χωριά να θάβονται στο χιόνι. 

Ασθενείς και εγκλωβισμένους από τα χιόνια μεταφέρουν συνεργεία της Πυροσβεστικής

Στη Λέσβο λόγω της έντονης χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά  από πυροσβεστικά οχήματα έξι ατόμων για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές Πολύχνιτο, Βρύσσα, Μόλυβο, Φίλια, Πλωμάρι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνη

Στη Λήμνο μεταφέρθηκαν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου από τη Μύρινα και τα Τσιμάνδρια Λήμνου. Επιπλέον μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων τους, δύο άτομα στον Αυλώνα Λήμνου και δύο ακόμη άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Εύβοια μετέφεραν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Κύμης, αλλά και έναν γιατρό που έπρεπε να αναλάβει υπηρεσία στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν δυνατό να μετακινηθεί λόγω του χιονιού.

Πριν από λίγο εντοπίστηκε σώος ένας ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.

Επίσης, σε κατάσταση υποθερμίας, αλλά ζωντανός, βρέθηκε από πυροσβέστες νεαρός στην περιοχή του Μυστρά, για τον οποίο είχαν ενημερώσει συγχωριανοί του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 20 κλήσεις για παροχή βοηθείας, κυρίως κοπές δέντρων, και πραγματοποίησε 14 από αυτές, με τέσσερα συνεργεία και οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Το έστρωσε σε Σκόπελο και Αλόννησο 

Στη Σκόπελο η σφοδρή χιονόπτωση έφερε διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά του νησιού, αλλά και αποκλεισμούς. Οι αρχές αναγκάστηκαν να ρίξουν θαλασσινό νερό στους δρόμους που είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια .Στην Αλόννησο το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο, ενώ στη Σκιάθο χιονίζει στα ορεινά χωριά του νησιού 

Χιόνι και στα Επτάνησα!

Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη βρίσκονται επίσης από το πρωί σε κλοιό χιονιά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κεφαλονιά, καθώς έχουν κλείσει δρόμοι από τη χιονοθύελλα. Μάλιστα, ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συνοδεία εκχιονιστικού!

Πάγωσαν οι δρόμοι στα Τρίκαλα 

Στα Τρίκαλα, οι δρόμοι θυμίζουν παγοδρόμια, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ και στην φωτογραφία που ακολουθούν. Το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω παγετού! 

Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αχαΐα, ενώ χιόνια έχουν πέσει ακόμη και στο κέντρο της Πάτρας! Η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε» μια νταλίκα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης, στην περιοχή Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η «Αριάδνη» επισκέφτηκε και την Εύβοια!

Στην Χαλκίδα, η χιονόπτωση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου έχει διάρκεια και κατά διαστήματα είναι πυκνή, με αποτέλεσμα να έχουν "ασπρίσει" αυτοκίνητα, αυλές και πολλά σημεία της πόλης.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης-συσσώρευσης υδάτων- κατολισθήσεων -ηλεκτροδοτήσεις, σε όλη την επικράτεια.  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα 

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας . Δείτε ΕΔΩ περισσότερα  

BINTEO ΑΠΟ lipnosreport.gr, politischios.gr, lesvosnews.gr, trikalazoom.gr, eviazoom.gr, 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top