Ρούπα-Μαζιώτης ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας για τον 6χρονο γιο τους- «Το κράτος απήγαγε το παιδί μας»

Λένε πως δεν τους λυγίζει κανένας εκβιασμός

Λίγες ώρες μετά την ΠΡΩΤΗ δήλωση της Πόλας Ρούπα (δια στόματος της αδερφής της), η οποία διεμήνυσε πως ξεκινά απεργία πείνας και δίψας επειδή όπως λέει έχουν «απαγάγει» το 6χρονο παιδί της, ακολούθησε και η δήλωση του Νίκου Μαζιώτη σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος ανακοινώνει πως ξεκινά επίσης απεργία πείνας και δίψας.

Σε αυτήν, ο φυλακισμένος τρομοκράτης για την δράση του στον «Επαναστατικό Αγώνα», αναφέρει:

 

«Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μαζιώτης, προσθέτοντας ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στον συνήγορό τους πού ακριβώς βρίσκεται το παιδί.

ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΥΠΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ:

 

Στην Εισαγγελία ανηλίκων έχει υποβληθεί αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του παιδιού η γιαγιά και η θεία του. Στο αίτημα τονίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ιδρυμα ή νοσοκομείο. 

Σύμφωνα πάντως με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλειά του. Αυτό είναι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρούπα και του Μαζιώτη.

Προς το παρόν, ο 6χρονος Λάμπρος είναι υπό τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων, φιλοξενείται σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό αλλά και παιχνίδια.ενώ κοντά του βρέθηκε και Εισαγγελέας Ανηλίκων. 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ Η ΡΟΥΠΑ:

 

Η Παναγιώτα Ρούπα γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα. Στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1995, σε ηλικία 26 χρόνων γνωρίζει το Νίκο Μαζιώτη. Τότε γίνεται και η πρώτη προσαγωγή της. Δυο χρόνια αργότερα ακολουθει η δευτερη προσαγωγή της αλλα θα αφεθει ελευθερη καθως δεν προκύπτει να έχει αναμιξη στην επιθεση που είχε πραγματοποιήσει ο σύντροφος της στο υπουργείο Αναπτυξης.

Τον απριλιο του 2010 η Πόλα Ρουπα συλλαμβάνεται μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη στα Καλλύβια Αττικής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα. Η 42χρονη τότε περιγράφεται ως μια ιδιαίτερα σκληρή γυναίκα, εξίσου σκληρή με τον Νίκο Μαζιώτη. Το ζευγάρι προφυλακίζεται. Η Πόλα Ρούπα είναι έγκυος.

Κατα την διάρκεια της κράτησης της φέρνει στον κόσμο τον γιό τους και του δίνουν  το ονομα Λάμπρος στην μνήμη του «συντρόφου» τους, Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.

Τον οκτώβριο του 2011 με περιοριστικούς όρους το ζευγάρι αποφυλακιζεται αφού είχε παρέλθει το 18μηνο, όμως 8 μήνες μετα, και ενώ η δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα,  βρίσκεται σε εξέλιξη  παραβιάζει τους ορους και εξαφανιζεται.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top