Καταιγιστικές εξελίξεις στη δίκη της «μαύρης χήρας»-Αποχώρησαν οι δικηγόροι της

Μεγάλη ένταση κατά την διάρκεια της δίκης-Τι δήλωσαν στο Star οι δικηγόροι της, Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής

Μεγάλη ήταν η ένταση που επικράτησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης, κατά την διάρκεια της δίκης της Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο του 2014 σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της, Θανάση Λάμπρου.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, σήμερα συνεχίστηκε η εξέταση του αστυνομικού (αξιωματικού ασφαλείας) που φέρεται να ήταν μπροστά στην (φερόμενη) ομολογία της κατηγορουμένης στις 23 Ιουλίου του 2015 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΧΗΡΑΣ»:

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κάποια στιγμή ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης εξέταζαν τον μάρτυρα, η Πρόεδρος της έδρας θεώρησε ότι ο αστυνομικός έχει εξαντληθεί και δεν έχει κάτι άλλο να εισφέρει στην εξέταση.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης, του Βασίλη και του Σπύρου Ρομποτή, καθώς θεωρούν ότι ο εν λόγω μάρτυρας είναι ουσιώδης και έχει να πει πολλά ακόμη που δεν έχουν ειπωθεί και δεν έχουν ακουστεί μέσα στο δικαστήριο.

Η Πρόεδρος διέταξε να αποχωρήσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας και τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τακτική της έδρας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν εφόσον συνεχιστεί αυτή η τακτική.

Δήλωσαν ότι αποχωρούν από την δικαστική αίθουσα, ωστόσο παρέμειναν στο ακροατήριο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Προέδρου που ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους οδηγήσουν τους δυο δικηγόρους της κατηγορούμενης έξω από το ακροατήριο.

Λίγα λεπτά αργότερα, η κατηγορούμενη υπέβαλε νέο αίτημα εξαίρεσης όχι μόνο της Προέδρου αυτή τη φορά αλλά και των δυο άλλων τακτικών δικαστών της έδρας.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Σπύρος Ρομποτής δήλωσε φανερά εκνευρισμένος:

«Η αίσθηση που υπάρχει από τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης, είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συλλειτουργίας από πλευρά της έδρας του δικαστηρίου. Με άλλα λόγια, η υπεράσπιση αντιμετωπίζεται ως ένα ενοχλητικό εμπόδιο, ή όλως επικουρικώς ως ένα συμπλήρωμα δικαστικής διαδικασίας, που μόνο στόχο έχει την ταχεία έκδοση καταδικαστικής απόφασης».

Μάλιστα τόνισε πως «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα δικαστικά χρονικά η Πρόεδρος να αποβάλλει τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορουμένης και να φωνάξει τους συνηγόρους που είχαν διοριστεί αυτεπαγγέλτως για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Είναι ένα τεράστιο ατόπημα της διευθύνουσας την συζήτηση Η Πρόεδρος αγνοεί βασικούς δικονομικούς κανόνες και αυτό ας το κοιτάξει και ο Άρειος Πάγος επιτέλους!»

Στο ίδιο μήκος και ο πατέρας του, Βασίλης Ρομποτής:

«Είμαι 60 χρόνια δικηγόρος και αντιμετώπισα μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η κατηγορούμενη και να συμπληρώσει το 18μηνο δεν θα βγει έξω. Εκουσίως θα παραμείνουμε μέσα μέχρι να περάσει η δίκη. To δηλώνουμε υπεύθυνα και εγώ και ο γιος μου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top