ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ οι Αλβανοί! Βαφτίζουν «αλβανικά» ελληνικά εδάφη στα βιβλία της Γεωγραφίας

Μαθήματα αλυτρωτισμού στα σχολεία της γειτονικής χώρας

Βαφτίζουν "αλβανικά", ελληνικά εδάφη σε βιβλία Γεωγραφίας

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Αλβανία, καθώς συνεχίζει ακάθεκτη την αλυτρωτική της προπαγάνδα, βαφτίζοντας «αλβανικά», ελληνικά εδάφη στα βιβλία της Γεωγραφίας που διδάσκονται στα σχολεία της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα σε βιβλίο της Γεωγραφίας υπάρχει κεφάλαιο που ονομάζεται «Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» και σε αυτό πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα και τα Γρεβενά παρουσιάζονται ως αλβανικές.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 του βιβλίου Γεωγραφίας της 9ης τάξης αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα, η Τσαμουριά, η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα, κ.α.

Επίσης στο βιβλίο της Γεωγραφίας της 9ης τάξης γίνεται αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 και στα… «αλβανικά εδάφη» που μοιράστηκαν στα γύρω κράτη.

Στις σελίδες τέλος 188 – 190 το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης τάξης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, με παράλληλες αναφορές στην Τσαμουριά.

Τα επίσημα μάλιστα έγγραφα των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας που παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά, διαβιβάστηκαν πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ως απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θ. Καράογλου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top