Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί

Έληξαν οι συμβάσεις τους και δεν ανανεώθηκαν

​Εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί που δίνουν πνοή στα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν θα ανανεωθούν.

Το πρωί μαζί με ειδικευόμενους γιατρούς συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας και ζήτησαν μόνιμες προσλήψεις ή έστω ανανέωση όλων των συμβάσεων των επικουρικών για έναν ακόμη χρόνο ώστε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία.

Ο Φώτης Δαγγλής είναι επικουρικός γιατρός στο ΚΑΤ. Ανήκει στους γιατρούς που η σύμβαση του δεν έληξε στις 30 Σεπτέμβριου 2016, άρα δεν θα ανανεωθεί. Έτσι, όπως λέει, έχει δυο επιλογές… ή θα μείνει άνεργος ή θα μεταναστεύσει!

Ο Φώτης είναι παθολογοανατόμος. Βγάζει διαγνώσεις και βιοψίες. Όταν θα φύγει, στο τμήμα του θα μείνει μόνο ένας γιατρός.

Η Κρυσταλλία Βιτούλα είναι εδώ και δυο χρόνια επίκουρη γιατρός αναισθησιολόγος στο ΚΑΤ. Ανήκει στους 415 γιατρούς που η σύμβαση τους θα ανανεωθεί. Όμως αισθάνεται πως ζει μόνιμα σε μια εργασιακή ομηρεία.

Ο Γιάννης Γαλαμόπουλος είναι ειδικευόμενος ορθοπεδικός στο Αττικό και νιώθει την ίδια ανασφάλεια με τους συναδέλφους του τους επικουρικούς.

Από τους 1.600 επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 415 που έληγαν στις 30/9/16. Οι υπόλοιποι εργάζονται με διετείς ή τριετείς συμβάσεις στην περιφέρεια ή σε ΜΕΘ. Όσοι εργάζονται με μονοετείς συμβάσεις που λήγουν τους επόμενους μήνες, θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top