Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Συνεχίζονται οι έρευνες για το Τσέσνα

Βρέθηκαν συντρίμμια αεροσκάφους στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

​Συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ανήκουν στο Τσέσνα που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χθες το απόγευμα, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος στην ακτογραμμή Κιάτου – Ξυλοκάστρου δεν εντόπισαν κάτι από το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Το Τσέσνα είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και περίπου στις 17:15 της Κυριακής ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και σήμανε αμέσως συναγερμός.

Η περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες είναι ορεινή με πολλές χαράδρες, ωστόσο ειδική ομάδα της 31ης ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με δυνάμεις της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 32χρονος κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, υπηρετεί στα Super Puma και πετούσε με αεροπλάνα της αερολέσχης ως εκπαιδευτής. Ο ίδιος άλλωστε όταν πετούσε πάνω από την αερολέσχη Θήβας δημοσιοποίησε εκεί την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα τέλος με τη NOTAM που εκδόθηκε χθες, το επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται σ��ο δάσος των Καλαβρύτων, περιοχή με πολλές χαράδρες και πυκνή βλάστηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top