Προμαχώνας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία-Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Για Ι.Χ. και λεωφορεία

Προμαχώνας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία-Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

​Αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ η κυκλοφορία στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14.30 μετά το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου για τα φορτηγά και τις νταλίκες, επιτρέποντας τη διέλευση για τα Ι.Χ. οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.

Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη, όπου έχουν συγκεντρωθεί για να διανυκτερεύσουν περίπου 4.000 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, μετά την αστυνομική επιχείρηση που έληξε το απόγευμα της Τρίτης, οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι ανοιχτές και ήδη έχουν εκτελεσθεί δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Συνολικά πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, από τον καταυλισμό μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα 1.260 Αφγανοί καθώς έχει απαγορευθεί η διέλευσή τους στην ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 15.00, Βούλγαροι αυτοκινητιστές «απάντησαν» με αντιμπλόκο στα Κούλατα, «μπλοκάροντας» έτσι την κυκλοφορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top