Συγκινητικό: 37χρονη απέκτησε δίδυμα έπειτα από θεραπεία για καρκίνο μαστού!

7 Χρόνια μετά την αγωγή, κατάφερε να γεννήσει!

Συγκινητικό: 37χρονη απέκτησε δίδυμα έπειτα από θεραπεία για καρκίνο μαστού!

​Δίδυμα απέκτησε μια 37χρονη Ελληνίδα, 7 χρόνια μετά τη θεραπεία που ακολουθούσε για το καρκίνο του μαστού.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή γυναίκα-γιατρός στο επάγγελμα- διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 30 ετών. Για τη καταπολέμηση του χρειάσθηκε εγχείρηση, ακτινοθεραπεία και φαρμακευτική θεραπεία.

Όταν αποφάσισαν με τον σύζυγό της να αποκτήσουν παιδιά, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνει εξωσωματική, διότι και οι δύο είχαν διαταραχές (ενδομητρίωση και ολιγοασθενοσπερμία) που εμπόδιζαν την φυσική σύλληψη.

Εξαιτίας του ιστορικού ��ης όμως, η γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει κλασική εξωσωματική, με λήψη ορμονών για τη διέγερση των ωοθηκών της και τη λήψη ωαρίων. Μόνη λύση ήταν η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο.

Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος κ. Βασίλης Αθανασίου, μ΄αυτή τη μέθοδο λαμβάνεται σε κάθε έμμηνο κύκλο της γυναίκας το ωάριο το οποίο φυσικά παράγει ο οργανισμός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ελήφθησαν δύο ωάρια της γυναίκας, σε δύο συνεχόμενους φυσικούς κύκλους, από τα οποία και γεννήθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες δύο υγιέστατα μωρά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

«Το περιστατικό αυτό αποτελεί ελπίδα για όλες τις γυναίκες οι οποίες έχουν παρουσιάσει καρκίνο του μαστού στο παρελθόν», είπε ο κ. Αθανασίου.

«Και η ελπίδα είναι διπλή, η πρώτη είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος όταν εντοπισθεί σε πρώιμα στάδια θεραπεύεται και το δεύτερο ευέλπιδο μήνυμα είναι ότι αυτές οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top