Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στην ΕΡΤ!

Τι αποφάσισε το ΣτΕ για το εκ νέου άνοιγμά της

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στην ΕΡΤ!

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο απολύσεων στην ΕΡΤ σύμφωνα με όσα διευκρίνησε ο πρόεδρος του ΣτΕ για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει εφεξής, μέχρι να συσταθεί ο φορέας που θα την αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μενουδάκου, η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες που είχε η παλαιά δι��ίκηση της επιχείρησης.

Ο διαχειριστής θα αποφασίσει, με βάση και τις ανάγκες, αν το προσωπικό θα παραμείνει ως έχει ή αν θα απολυθεί όλο ή εν μέρει.

Παράλληλα, θα συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Από την απόφαση του προέδρου της ΕΡΤ εξαιρούνται τα μουσικά σύνολα και οι συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση».

Θυμίζουμε πως στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ η απόφαση για εκ νέου άνοιγμα της ΕΡΤ, μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας, ανακοινώθηκε την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top