Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Οι κινητήρες και τα προηγμένα συστήματα

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Πιο σπορ, πιο εντυπωσιακή σε εμφάνιση και πιο ευέλικτη από ποτέ, η νέα BMW X3 ξεδιπλώνει τον πολυτάλαντο χαρακτήρα της σε μια κατηγορία που συνιστά τον πυρήνα της μάρκας τόσο στην καθημερινή χρήση και σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όσο και σε μακρινά ταξίδια. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει την εξωτερική εμφάνιση του Sports Activity Vehicle (SAV) τέταρτης γενιάς στην premium μεσαία κατηγορία, προσδίδοντάς του μία αύρα δυναμικής φινέτσας.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Η νέα BMW X3 είναι 34 χιλιοστά μακρύτερη από την προκάτοχό της έχοντας μήκος 4.755 mm, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 29 mm φτάνοντας τώρα στα 1.920 mm. Σε συνδυασμό με την μείωση του ύψους του οχήματος στα 1.660 mm (-25 mm) και τα φαρδύτερα μετατρόχια, η νέα BMW X3 διαθέτει μια πολύ ισχυρή και σπορ εμφάνιση.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3-Εσωτερικό

BMW Operating System 9, BMW iDrive με QuickSelect και BMW Digital Premium.

Η νέα BMW X3 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και εύκολο έλεγχο. Η νέα αρχική οθόνη προβάλλει κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών στο ίδιο επίπεδο. Το QuickSelect επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση των λειτουργιών χωρίς να πρέπει να εισέλθετε σε υπομενού. Το νέο BMW iDrive ελέγχεται αποκλειστικά μέσω αφής και φωνής. Βασίζεται στο BMW Operating System 9, το οποίο ανοίγει επίσης το δρόμο για μια εξατομικευμένη επιλογή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3-συστήματα

Αυτές διατίθενται ασύρματα, είτε μέσω του BMW ConnectedDrive Upgrades είτε χάρη σε μια συνεχώς διευρυνόμενη ποικιλία εφαρμογών τρίτων που προσφέρονται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου BMW Digital Premium.Η ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay® και Android Auto™ είναι διαθέσιμη ως μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3-Εσωτερικό

Το BMW Digital Premium επιτρέπει τη χρήση εντός του οχήματος συγκεκριμένων εφαρμογών που είναι διαθέσιμες με συνδρομή σε κάθε χώρα. Οι γενναιόδωροι χώροι και η σύγχρονη ευελιξία συνυπάρχουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από 570 έως και 1.700 λίτρα (BMW X3 30e xDrive: 460 - 1.600 λίτρα). Ένας κοτσαδόρος που εκτείνεται και αναδιπλώνεται ηλεκτρικά μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης είναι 2.500 κιλά, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Με την ευρεία γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της, η νέα BMW X3 προαναγγέλλει σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της αποδοτικότητας και των δυναμικών επιδόσεων. Η γκάμα των κινητήριων μονάδων περιλαμβάνει όχι μόνο εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά και ένα plug-in υβριδικό σύστημα τελευταίας γενιάς. 

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Plug - in υβριδική έκδοση με αισθητά μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Το σύστημα κίνησης της plug-in υβριδικής BMW X3 30e xDrive αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συνολική παραγόμενη ισχύ να φτάνει τα 220 kW/299 hp.Με την αρωγή της τεχνολογίας BMW eDrive τελευταίας γενιάς και της προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας, η νέα BMW X3 30e xDrive επιτυγχάνει ηλεκτρική αυτονομία 81 - 90 χλμ. στον κύκλο WLTP, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε να προσφέρει η προκάτοχός της. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης Combined Charging Unit επιτρέπει τη φόρτιση AC στα 11 kW, στάνταρ. Το plug-in υβριδικό μοντέλο διαθέτει επίσης υποδομή για έξυπνη φόρτιση με την επιλογή Connected Home Charging.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

BMW X3 M50 xDrive: Με εξαιρετικές δυνατότητες στον τομέα των επιδόσεων.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, η νέα BMW X3 M50 xDrive, διαθέτει τον ισχυρότερο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο M Performance. Ο κινητήρας M TwinPower Turbo των 3,0 λίτρων συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η μέγιστη απόδοση των 293 kW/398 hp μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και της έξυπνης τετρακίνησης BMW xDrive. Η BMW X3 M50 xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3 - Κινητήρες

Συστηματικός εξηλεκτρισμός των κινητήρων βενζίνης και diesel,  οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και τετρακίνηση BMW xDrive στον βασικό εξοπλισμό.

Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V χαρίζει επίσης σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW X3 βελτιωμένη αποδοτικότητα και άμεση παροχή ισχύος. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων της νέας BMW X3 20 xDrive (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 7,6 - 6,9 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 172 - 156 g/km στον κύκλο WLTP, κατηγορία CO2: F) αποδίδει μέγιστη ισχύ 153 kW/208 hp. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο επιτάχυνσης 0 - 100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel, επίσης με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, κάτω από το καπό της νέας BMW X3 20d xDrive (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 6,5 - 5,8 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 171 - 153 g/km στον κύκλο WLTP, κατηγορίες CO2: F - E) αποδίδει μέγιστη ισχύ 145 kW/197 hp. Το πετρελαιοκίνητο μοντέλο ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα. Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel θα προστεθεί στη γκάμα της νέας BMW X3 το καλοκαίρι του 2025.

Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο περιλαμβάνει στάνταρ paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Για περισσότερη ‘εκρηκτικότητα’ διαθέσιμη είναι επίσης η λειτουργία Sport Boost στα μοντέλα που διαθέτουν το πακέτο M Sport και στη νέα BMW X3 M50 xDrive. Όλες οι εκδόσεις επωφελούνται επίσης από την πλήρως μεταβλητή κατανομή της ισχύος μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3-Εσωτερικό

Η νέα BMW X3 προσφέρει μια πολύ πιο εκτεταμένη γκάμα στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης. Διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning και Speed Limit Info, μαζί με το Driving Assistant που περιλαμβάνει το σύστημα Lane Change Warning και χειροκίνητο Speed Limit Assist. Το Parking Assistant (επίσης στάνταρ) περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως το Reversing Assistant και μια Reversing Assist Camera.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα στοιχεία της λίστας των προαιρετικών συστημάτων είναι το Steering and Speed Limit Assist καθώς και το αυτόματο Speed Limit Assist και ο έλεγχος ταχύτητας διαδρομής όταν χρησιμοποιείται το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go. Το προαιρετικό Parking Assistant Professional επιτρέπει τον έλεγχο του παρκαρίσματος και των γενικών ελιγμών από το εξωτερικό του αυτοκινήτου με τη χρήση ενός smartphone.

Η νέα BMW X3 εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών (BMW X3 30e xDrive: 19 ίντσες), ενώ διατίθενται επίσης ζάντες 20 και 21 ιντσών ως εργοστασιακή επιλογή. Το προαιρετικό πακέτο M Sport δημιουργεί μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση με χαρακτηριστικά όπως ζάντες ελαφρού κράματος M 19 ιντσών και ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα και της αεροδυναμικής ισορροπίας. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά, ο πακέτο M Sport Pro προσθέτει φωτισμό περιγράμματος Iconic Glow και φρένα M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Αποκαλύφθηκε η νέα BMW X3

Οι πελάτες που επιθυμούν ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιλέξουν την προαιρετική ανάρτηση M Sport, που περιλαμβάνει σπορ τιμόνι και φρένα Μ Sport (και τα δύο είναι στάνταρ για τη νέα BMW X3 M50 xDrive). Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση - που επίσης εντάσσεται στη λίστα επιλογών – ενισχύει την ευελιξία της νέας BMW X3, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την οδηγική άνεση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top