Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross

Η νέα έκδοση που προστίθεται στην γκάμα

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross

Η Toyota έχει ενδυναμώσει όλες τις σημαντικές πτυχές του δημοφιλούς Yaris Cross, αναβαθμίζοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν ώστε το συμπαγές SUV να κατακτήσει, μεταξύ πολλών ακόμα διακρίσεων, τον τίτλο 2022 World Urban Car κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους κυκλοφορίας του στην αγορά.

Το Toyota Yaris Cross 2024

Το νέο Yaris Cross προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις, μοναδική απόδοση καυσίμου, ασφαλέστερη και ευκολότερη οδήγηση με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Toyota T-Mate, μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη και στιλιστικές λεπτομέρειες που τονίζουν τον σύγχρονο χαρακτήρα του, ενώ επωφελείται από την ποιότητα που προσφέρει η πλατφόρμα GA-B της Toyota. Η πλατφόρμα αυτοκινήτων GA-B της Toyota αποτελεί το θεμέλιο για την ευέλικτη και ανταποδοτική συμπεριφορά του Yaris Cross. 
Η πλατφόρμα εξασφαλίζει ουσιαστικά οφέλη όπως η υψηλή αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος, σε συνδυασμό με μικρό βάρος και χαμηλό κέντρο βάρους 

Στπο εσωτερικό οι οθόνες διαθέτουν κορυφαίο μέγεθος στην κατηγορία τους: ανάλογα με την έκδοση διατίθενται οθόνες 7 ή 12,3” για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων  και 9 ή 10,5” για την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Το Toyota Yaris Cross 2024

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12.3” προβάλλει ενδείξεις, πληροφορίες και γραφικά με υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια για άνεση και ορατότητα σε όλα τα επίπεδα φωτισμού. Ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει την εμφάνιση της οθόνης ανάλογα με τη διάθεσή του ή τον τύπο του ταξιδιού με τέσσερις επιλογές στυλ: Smart, Casual, Sporty και Tough. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις ένδειξης για τη δημιουργία 12 διατάξεων συνολικά, καθώς και η αλλαγή του χρώματος στο φόντου ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης - Normal, ECO ή Sport.

Το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect είναι σχεδιασμένο για εύκολη και διαισθητική χρήση. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν σύστημα πλοήγησης Cloud, το οποίο είναι «πάντα συνδεδεμένο» ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με διαδρομές, κίνηση και καθυστερήσεις σε πραγματικό χρόνο, για καλύτερο σχεδιασμό του ταξιδιού.

Το σύστημα διαθέτει ένα βελτιωμένο, ταχύτερο σύστημα αναγνώρισης φωνής και έναν ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό "Hey Toyota" που μπορεί να αναγνωρίζει αιτήματα. Για παράδειγμα, με την φράση "Hey Toyota, κρυώνω" και το σύστημα θα αυξήσει αυτόματα τη θερμοκρασία του συστήματος ελέγχου κλιματισμού.

Ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται σύστημα head-up display, που παρέχει στον οδηγό ακόμη πιο άμεση πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7’’ διατίθεται στις εκδόσεις Active, Active Plus και Style , ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3’’ διατίθεται στις εκδόσεις Elegant,     GR Sport και Premiere Edition.

Το Toyota Yaris Cross 2024

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΔΥΟ HYBRID ELECTRIC ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ  

Παράλληλα με το κορυφαίο σύστημα των 116 DIN hp, διατίθεται το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης των 130 DIN hp, δημιουργώντας μία διπλή hybrid στρατηγική για το νέο Yaris Cross. 
Οι ονομασίες των συστημάτων κίνησης είναι Hybrid 115 και Hybrid 130
Το Hybrid 130 χρησιμοποιεί στοιχεία από την πιο πρόσφατη υβριδική τεχνολογία πέμπτης γενιάς της Toyota, αυξάνοντας την αποδοτικότητα, την ισχύ και την απόκριση

Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ο νούμερο ένα καθοριστικός παράγοντας για εκείνους που επιλέγουν να αγοράσουν το Yaris Cross. Και τώρα έχουν περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά στα πλαίσια της αμιγώς υβριδικής γκάμας: δύο διαφορετικά συστήματα κίνησης (μια μοναδική προσφορά στην κατηγορία) με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω ενός ευφυούς συστήματος τετρακίνησης.

Το σύστημα κίνησης Hybrid 115 έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε το Yaris Cross να εξασφαλίσει τον τίτλο ενός εξαιρετικά αποδοτικού αυτοκινήτου. Αυτή η αρετή παρέμεινε πρωταρχικό μέλημα κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του νέου συστήματος κίνησης Hybrid 130.  

Το Toyota Yaris Cross 2024

Στο νέο Hybrid 130, το καθιερωμένο πλήρως υβριδικό σύστημα των 1,5 λίτρων διαθέτει ένα νέο άξονα μετάδοσης κίνησης με μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια (MG1). Αυτό, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις στη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU), προσφέρει αύξηση 12% στη συνολική απόδοση του συστήματος - από 116 DIN hp/85 kW σε 130 DIN hp/96 kW. Ταυτόχρονα, η ροπή του κινητήρα MG2 έχει αυξηθεί σε όλο το εύρος στροφών, με τη μέγιστη τιμή της να αυξάνεται κατά 30% από 141 σε 185 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη επιτάχυνση, με τον χρόνο 0-100 km/h να μειώνεται κατά μισό δευτερόλεπτο φτάνοντας στα 10,7 δευτερόλεπτα. Ο σχετικός χρόνος 80-120 km/h για μια τυπική προσπέραση, μειώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα φτάνοντας στα 8,9 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, το νέο σύστημα κίνησης επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία του με εκπομπές 101-116 g/km, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι 4,5-5,2 l/100 km. Οι αντίστοιχες τιμές για το Hybrid 115 είναι 101-115 g/km και 4,5-5,1 l/100 km, καθιστώντας το τον απόλυτο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας.

Στα νέα χαρακτηριστικά που αφορούν την υβριδική τεχνολογία περιλαμβάνεται η λειτουργία Predictive Efficient Drive η οποία βοηθά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση του αυτοκινήτου ανάλογα με τις αλλαγές στην κλίση του δρόμου. Μετριάζοντας την ανάγκη για πρόσθετη πίεση στο πεντάλ του γκαζιού σε μια ανηφόρα παρέχοντας συγχρόνως καλύτερο έλεγχο στην κατηφόρα, όπου το όχημα επιβραδύνει όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι.

Επιπλέον, το Predictive Efficient Drive προβλέπει τη συμπεριφορά του οδηγού και μαθαίνει τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες στις διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου που βασίζεται στο cloud. Αυτό το ευφυές χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται από το υβριδικό σύστημα για αποτελεσματικότερη φόρτιση και εκφόρτιση της μπαταρίας, σύμφωνα με τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το Predictive Deceleration Support συλλέγει δεδομένα που σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προβολή ενδείξεων στην οθόνη σχετικά με τοποθεσίες στη διαδρομή - "σημεία υποστήριξης επιβράδυνσης" – στις οποίες ο οδηγός μπορεί να αφήσει το γκάζι για να αυξήσει την αποδοτικότητα καυσίμου και ισχύος. Όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, το «φρένο κινητήρα» αυξάνεται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ("εκτεταμένος έλεγχος αναγεννητικής πέδησης"), γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη φόρτιση της μπαταρίας. 

Το Toyota Yaris Cross 2024

Το άλλο χαρακτηριστικό του Predictive Efficient Drive είναι το Predictive State of Charge (SOC) Control, το οποίο λειτουργεί σε δυο επιλογές οδήγησης. Στο πρώτο, το Downhill SOC Control προβλέπει ότι το αυτοκίνητο προσεγγίζει μεγάλα κατηφορικά τμήματα επί της διαδρομής - αξιοποιώντας δεδομένα χάρτη - ώστε να μειώσει εκ των προτέρων τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας προκειμένου να μπορεί να ανακτηθεί περισσότερη ενέργεια. Στην δεύτερη περίπτωση, το Congestion SOC Control παρακολουθεί τις πληροφορίες κυκλοφορίας και όταν ανιχνευτεί κυκλοφοριακή συμφόρηση μπροστά, διατηρεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ώστε το όχημα να μπορεί να ταξιδεύει  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αργά κινούμενη κυκλοφορία χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσει ο κινητήρας.

Το σύστημα κίνησης Hybrid 115 διατίθεται στις εκδόσεις Active, Active Plus και Style. Το νέο σύστημα κίνησης Hybrid 130 διατίθεται στις εκδόσεις Elegant, GR-Sport και Premiere Edition. 

Το  νέο Yaris Cross διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του. Με έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για αυξημένη πρόσφυση, η τεχνολογία AWD-i προσφέρει πλήρη υποστήριξη και μέγιστη αίσθηση σταθερότητας σε όλες τις συνθήκες, με δυνατότητες AWD διαθέσιμες αποκλειστικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Επιλέγοντας αυτόματα από κίνηση εμπρός σε τετρακίνηση επιτυγχάνεται κορυφαία απόδοση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2. Για οδήγηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως επιφάνειες με λάσπη, χιόνι ή πάγο, ο επιλογέας AWD-i του Yaris Cross ενσωματώνει τις επιλογές Trail και Snow που προσφέρουν την απαιτούμενη σταθερότητα, πρόσφυση και μειωμένη ολίσθηση των τροχών ώστε να σας κρατά πάντοτε στην πορεία σας.

Το Toyota Yaris Cross 2024

Η Toyota έθεσε ως στόχο να κάνει το Yaris Cross το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία, εξοπλίζοντάς το με πλήθος λειτουργιών και χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας .Το Toyota T-Mate διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν το αυτοκίνητο ασφαλέστερο και ευκολότερο στην οδήγηση και στο παρκάρισμα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των συστημάτων Toyota Safety Sense τελευταίας γενιάς. 

Το Toyota Yaris Cross 2024
Από τον Ιούλιο του 2024, το Yaris Cross, θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του την άνεση και την ασφάλεια του Έξυπνου Ψηφιακού Κλειδιού. Συνδεδεμένο με την εφαρμογή MyToyota παρέχει πρόσβαση στο όχημα σε έως και πέντε χρήστες χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του οχήματος .

ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΜΑΓΝΙΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ PREMIERE EDITION

Μια έκδοση στην κορυφή της γκάμας του νέο Yaris Cross
Εξαιρετικός εξοπλισμός και αποκλειστικός Bi-Tone Urban Khaki χρωματισμός

Το μοντέρνο στυλ του Yaris Cross έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες από τότε που λανσαρίστηκε, αποτυπώνοντας σε επίπεδο εικόνας και σχεδίασης ένα SUV με συμπαγείς διαστάσεις και κορυφαία ευελιξία στους δρόμους. Η γοητεία του ενισχύεται με μία νέα, κορυφαία έκδοση: την Premiere Edition.

Η έκδοση αυτή προσφέρεται με το αποκλειστικό νέο Bi-Tone Urban Khaki χρωματισμό, σε συνδυασμό με νέες, επίσης αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου machined faced με διάμετρο 18’’, σκούρο γκρι χρώμα και με πέντε  ακτίνες, οι οποίες ενισχύουν τη δυναμική, στιβαρή εμφάνιση του μοντέλου. Στο εσωτερικό, οι ραφές και οι διακοσμητικές γραμμές στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες ταιριάζουν με το Urban Khaki χρώμα του αμαξώματος. Διατίθενται επίσης οι επιλογές εξωτερικού χρώματος: Λευκό της Πέρλας Bi-Tone, Ασημί Bi-Tone και Χάλκινο Bi-Tone.

Η γκάμα του Yaris Cross περιλαμβάνει επίσης την έκδοση GR SPORT, η οποία αντλεί έμπνευση από τις επιτυχίες της Toyota Gazoo Racing στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top