Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

Δείτε την τεχνολογία που διαθέτει το BYD SEAL U

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

Η BYD με τον όμιλο Σφακιανάκη έφερε στην Ελλάδα με το αμιγώς ηλεκτρικό BYD SEAL U. Το ευέλικτο, προσανατολισμένο στο μέλλον SUV για την κατηγορία D - με το γράμμα "U" στην ονομασία του να αναφέρεται στο "Utility" - είναι το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο διαθέτοντας μια ευρύχωρη, πρακτική και άνετη καμπίνα επιβατών, σε συνδυασμό με κομψή αισθητική, πολυτέλεια και κορυφαίο στάνταρ εξοπλισμό.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

Το εσωτερικό του SEAL U αποπνέει μια premium αίσθηση με ένα καλαίσθητο μείγμα μοντέρνου και κομψού σχεδιασμού, απαλές στην αφή επιφάνειες, φινίρισμα υψηλής ποιότητας και πολύχρωμο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τα καθίσματα, καθώς και τμήματα του ταμπλό, των πάνελ των θυρών και της κεντρικής κονσόλας έχουν επένδυση από οικολογικό -vegan- δέρμα με διπλή ραφή που δημιουργεί αντίθεση. Το “Legacy Gearshift Panel” περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά κομψό, κρυστάλλινο επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων, εμπνευσμένο από τον ωκεανό. 

Με πληθώρα εξοπλιστικών στοιχείων και έξυπνων τεχνολογιών στο βασικό εξοπλισμό, το BYD SEAL U προσφέρει μία άριστη σχέση αξίας/τιμής στην κατηγορία του. Αποτελώντας ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, το SEAL U προσφέρει έξυπνη συνδεσιμότητα, ενημέρωση και ψυχαγωγία, ακόμα και από απόσταση μέσω της εφαρμογής BYD για smartphone.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

Το Intelligent Cockpit System της BYD λειτουργεί μέσω της χαρακτηριστικής στα μοντέλα της BYD περιστρεφόμενης οθόνης 15,6” - με την οποία μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό - ενώ ποικίλες πληροφορίες χρήσιμες για τον οδηγό προβάλλονται στον LCD πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, που είναι πίσω από το τιμόνι.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

Παρέχοντας μια εξαιρετική και εξατομικευμένη συνδεδεμένη εμπειρία, το Intelligent Cockpit System προσφέρει επίσης σύνδεση 4G, ενσωματωμένο Spotify και πλοήγηση HERE, ενσωμάτωση smartphone μέσω Android Auto ή Apple CarPlay και έξυπνο φωνητικό έλεγχο που μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη φωνητική εντολή "Hi BYD". Το σύστημα χρησιμοποιεί ενημερώσεις Over-The-Air (OTA) για να παραμένει πλήρως επικαιροποιημένο.

Το BYD SEAL U διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να διαπρέψει ως ένα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο που προσφέρει εξαιρετική πρακτικότητα. Το πενταθέσιο SUV της κατηγορίας D έχει μήκος 4.785 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.668 χλστ. Λόγω του μεταξονίου των 2.765 χλστ. και της επίπεδης σχεδίασης του δαπέδου, υπάρχει πλούσιος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Συγχρόνως το SEAL U προσφέρει μια ιδιαίτερα αθόρυβη εμπειρία στην καμπίνα με άριστα επίπεδα NVH (Noise, Vibration, Harness). 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U
Χάρη στον οικογενειακό του προσανατολισμό έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της πρακτικότητας. Το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί σε αναλογία 60:40, διευκολύνει στην αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από τα 425 σε 1.440 λίτρα. Η λειτουργικότητα υποστηρίζεται περαιτέρω από χρηστικούς αποθηκευτικούς χώρους, δύο πρακτικές ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα, τέσσερις θύρες USB και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για δύο smartphone ταυτόχρονα. Κάτι ιδιαίτερα λειτουργικό και χρήσιμο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα είναι η δυνατότητα της μπαταρίας του BYD SEAL U να υποστηρίζει φόρτιση V2L (Vehicle-to-Load), επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιηθεί ως φορητό τροφοδοτικό ρεύματος για τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών.

Η τεχνολογία Blade Battery της BYD
Όπως όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα BYD που προσφέρονται στην Ευρώπη, το BYD SEAL U είναι στάνταρ εξοπλισμένο με τη μοναδική, και απαλλαγμένη από κοβάλτιο, τεχνολογία Blade Battery της BYD, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία με πρωταρχικό στόχο τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας, της μακροζωίας, της απόδοσης και της αξιοποίησης του χώρου. Η μπαταρία αποτελείται από πολλές λεπτές επιμήκεις κυψέλες, οι οποίες στην πραγματικότητα μοιάζουν με λεπίδες. Επιπλέον, χρησιμοποιεί φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP) ως υλικό καθόδου με στόχο την αύξηση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της θερμικής σταθερότητας. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας της μπαταρίας τύπου Blade Battery αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπερβαίνει τις απαιτήσεις της διαδικασίας δοκιμών “Nail Penetration Test”. 

Δύο αποδοτικές διαμορφώσεις συστήματος κίνησης
Το BYD SEAL U προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Comfort και Design), η κάθε μία με τη δική της διαμόρφωση όσον αφορά το σύστημα κίνησης. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν ισχυρό σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους εμπρός τροχούς. Με μέγιστη ισχύ 160 kW / 218 PS και άμεσα διαθέσιμη ροπή έως 330 Nm, το SEAL U μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U
 Η έκδοση Comfort διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 71,8 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα (WLTP, συνδυασμένη). Η έκδοση Design με μπαταρία 87 kWh προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα (WLTP, συνδυασμένη). Το SEAL U διαθέτει στάνταρ έναν ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή AC 11 kW και μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC έως και 140 kW. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 27 έως 28 λεπτά για τη φόρτιση της μπαταρίας τύπου Blade Battery από το 30% έως το 80% της χωρητικότητάς της.

 Για να παρακολουθεί την κυκλοφορία, να προειδοποιεί τον οδηγό ή ακόμη και να επεμβαίνει για να αποτρέψει ένα τροχαίο ατύχημα, το BYD SEAL U είναι στάνταρ εξοπλισμένο με μια εκτεταμένη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που χρησιμοποιούν τέσσερα ραντάρ και μια κεντρική κάμερα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: κάμερα οπισθοπορείας, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προσαρμοζόμενο Cruise Control, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, έξυπνος έλεγχος ορίων ταχύτητας, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου και πολλά άλλα. Η έκδοση Design διαθέτει επίσης Head Up Display.  

Το SEAL U εφοδιάζεται στάνταρ με 7 αερόσακους, μετωπικούς, πλευρικούς, οροφής τύπου κουρτίνας καθώς και ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα. Το Euro NCAP αξιολόγησε το αυτοκίνητο με πέντε αστέρια, ενώ η προστασία των ενήλικων επιβατών άγγιξε το 90%.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το BYD SEAL U

BYD SEAL U, διαθέσιμο σε δύο επίπεδα εξοπλισμού
Η γκάμα SEAL U αποτελείται από δύο εκδόσεις εξοπλισμού – Comfort και Design, η κάθε μία με τη δική της διαμόρφωση όσον αφορά το σύστημα κίνησης – έξι ζωηρά εξωτερικά χρώματα και δύο για το εσωτερικό. Η BYD προσφέρει το νέο BYD SEAL U στην ανταγωνιστική τιμή εκκίνησης των 43.500 € για την έκδοση Comfort 71,8 kWh και 46.990 € για την έκδοση Design 87 kWh. Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν το όποιο όφελος από κρατικά προγράμματα, ενώ για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται δωρεάν 3ετές service.Το αυτοκίνητο συνοδεύεται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top