Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Το εξυπνο σύτημα τετρακίνησης και οι νέες τεχνολογίες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Το ευέλικτο, ισχυρό και ευρύχωρο MINI Countryman S ALL4 εγγυάται τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας, σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το νέο MINI Countryman προσφέρει αισθητά περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Στο cockpit του MINI Countryman, δεσπόζει η στρογγυλή οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Με διάμετρο 240 mm και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας, ο πίνακας οργάνων θέτει νέα πρότυπα. Για τον άνετο χειρισμό των συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και υποβοήθησης, η μονάδα MINI Interaction Unit μεταφέρθηκε πιο κοντά στον οδηγό και τον συνοδηγό. Με το νέο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικών βοηθών.

Η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40, ο χώρος αποσκευών προσφέρει πολλαπλές αποθηκευτικές λύσεις. Η χωρητικότητά του κυμαίνεται μεταξύ 450 και 1.450 λίτρων και μπορεί να μεταφέρει εύκολα ογκώδη αντικείμενα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Οι καινοτόμες λειτουργίες υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένης της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και της πληθώρας ψηφιακών τεχνολογιών, βελτιώνουν την άνεση για τους οδηγούς και τους επιβάτες.  Ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V αυξάνει την αποδοτικότητα του 2λιτρου Twin Power κινητήρα. Χάρη στον βελτιστοποιημένο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, που αποτελεί νέο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά στο νέο MINI Countryman S ALL4.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Το MINI Countryman S ALL4 προσφέρει ισχύ 160 kW/218 hp και ροπή 360 Nm με τον ομαλής λειτουργίας 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα του. Το ήπια υβριδικό σύστημα 48V υποστηρίζει τις επιδόσεις του οχήματος στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 14 kW.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση, την ασφάλεια, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία. Χάρη στον γρήγορο και ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος, η ισχύς κατανέμεται μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις απαιτήσεις σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

Το ελαφρώς αυξημένο μετατρόχιο και με το μεγαλύτερο μεταξόνιο αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός συνόλου με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση. Το MINI Countryman διατίθεται με νέους συνδυασμούς ζαντών και ελαστικών που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία.Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ο συνδυασμός εμπρός άξονα με γόνατα McPherson μονής άρθρωσης και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω εγγυώνται την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart του MINI.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο MINI Countryman S ALL4

Ένα νέο χαρακτηριστικό του MINI είναι η δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης σε διαδρομές με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 km/h, αρκεί να συνεχίσει να παρακολουθεί επισταμένα την κυκλοφορία και να είναι έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Κατά την αλλαγή λωρίδας, το σύστημα βοηθάει εντοπίζοντας τα απαραίτητα κενά στην ροή της κυκλοφορίας προχωρώντας προς την έξοδο. Αυτό φέρνει το όχημα στη βέλτιστη ταχύτητα και ξεκινά αυτόματα την αλλαγή λωρίδας.

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top