Η... καρέκλα στον δρόμο κοστίζει 400 ευρώ

Το πρόστιμο για την κάλυψη δρόμου που κάουν οι... εξυπνάκηδες

Πρόστιμο για κατάληψη οδοστρώματος

Πολλές φορές έχει τύχει να ψάχουμε για πάρκινγκ και να μην βρίσκουμε καθώς αρκετοί παρκάρουν...καρέκλες  στον δρόμο που κλείνουν θέσεις. Αυτό οι... εξυπνάκηδες που θέλουν «ιδιωτικό» τον δρόμο για να παρκάρουν όποτε θέλουν πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόστιμο είναι 400 ευρώ. Συγκεκριμένα ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας απαγορεύει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει βαρύ πρόστιμο στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  στο άρθρο 48 παράγραφο 1 («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρεται ότι «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Εμείς καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη όπως να ξεφιορτώσει ένα φορτηγό ευπαθή αγαθά όμως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση πριν και αυτό να μην γίνεται κακή...συνήθεια. Άλλωστε μπορεί αυτός που επιθυμεί να ξεφορτώσει σε μια συγκεκριμένη ώρα μπορεί να προειδοποιήσει είτε ενημερπώνοντας την τροχαία είτε να το κάνει λίγη ωρα πριν ξεφορτώσει το φορτηγό και στην συνέχεια να απευθερώσει άμεσα τον χώρο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top