Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Για περισσότερα από 75 χρόνια, η E-Class αποτελεί το πρότυπο στα μεσαίας κατηγορίας πολυτελή sedan. Τώρα η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τα business sedan: η νέα E-Class δείχνει τον δρόμο για τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα, η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών επιτρέπει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για τον χρήστη.

Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Με το ψηφιακό κλειδί οχήματος, ο οδηγός μπορεί να θέσει σε λειτουργία ή να κλειδώσει την E-Class πολύ απλά μέσω μιας συμβατής συσκευής. Υπάρχει επίσης δυνατότητα κοινής χρήσης κλειδιών: χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά κανάλια μπορεί κάποιος να προσκαλέσει μέλη της οικογένειας ή φίλους να χρησιμοποιήσουν την E-Class. 

Η MBUX Superscreen ως το αποκορύφωμα της εσωτερικής σχεδίασης 

Ο πίνακας οργάνων είναι η επιτομή της ψηφιακής εμπειρίας στο εσωτερικό. Εάν η E-Class διαθέτει την προαιρετική οθόνη συνοδηγού, η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια της MBUX Superscreen επεκτείνεται έως την κεντρική οθόνη. Οπτικά αποκομμένη από αυτή ξεχωρίζει η οθόνη οδηγού που βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο. Τα μοντέλα χωρίς οθόνη συνοδηγού διαθέτουν ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο που εκτείνεται στο κέντρο. Η κεντρική οθόνη φαίνεται να αιωρείται πάνω από την κοίλη επιφάνεια αυτού του διακοσμητικού στοιχείου.

Το MBUX προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση χειρισμού. Με τη λειτουργία «Just Talk», το έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί χωρίς τη λέξη-κλειδί «Hey Mercedes». Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, εμφανίζεται ένα κόκκινο σύμβολο μικροφώνου στην οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα είναι έτοιμο και περιμένει εντολές. 

Το μπροστινό τμήμα του πίνακα οργάνων φωτίζεται από τη φωτεινή λωρίδα του ενεργού ατμοσφαιρικού φωτισμού. Αυτή ακολουθεί ένα ευρύ τόξο από το παρμπρίζ, περνάει από τις κολόνες Α και καταλήγει στις πόρτες. Έτσι δημιουργείται μια αίσθηση άνετου χώρου. Μια φαινομενικά αιωρούμενη μονάδα χειρισμού στο πάνω τμήμα της επένδυσης των θυρών ταιριάζει με την εμφάνιση των γυάλινων επιφανειών των οθονών. 

Το εσωτερικό της νέας Μercedes E Class

Η κεντρική κονσόλα έχει σχεδιαστεί ως μία ενιαία μονάδα και συγχωνεύεται σε ευθεία γραμμή στο κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων. Στο μπροστινό μέρος, μια θήκη αποθήκευσης με καπάκι και ποτηροθήκες είναι ενσωματωμένη στο τρισδιάστατο διακοσμητικό στοιχείο. Στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας κυριαρχεί ένα υποβραχιόνιο με μαλακή επένδυση.  

Η κεντρική επένδυση της πόρτας ενώνεται αρμονικά με το υποβραχιόνιο με μία κοίλη κίνηση. Το μπροστινό τμήμα έχει σχεδιαστεί ως ένα μεταλλικό στοιχείο υψηλής τεχνολογίας. Λειτουργεί ως χειρολαβή και περικλείει τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων. Ένα άλλο κύριο χαρακτηριστικό είναι η αιωρούμενη μονάδα χειρισμού με τα ενσωματωμένα χειριστήρια ρύθμισης για τα καθίσματα και τη λαβή ανοίγματος πόρτας. 

Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Όσον αφορά στην ευρυχωρία, η E-Class διακρίνεται στην κατηγορία της. Ο οδηγός απολαμβάνει πέντε χιλιοστά περισσότερο εσωτερικό ύψος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι πίσω επιβάτες χάρη στο κατά δύο εκατοστά μακρύτερο μεταξόνιο: Ο χώρος για τα γόνατα και ο μέγιστος χώρος ποδιών αυξάνονται κατά 10 και 17 χιλιοστά αντίστοιχα. Το πλάτος στο ύψος των αγκώνων στο πίσω μέρος έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο: πλέον φτάνει τα 1519 χιλιοστά. Πρόκειται για αύξηση κατά 25 χιλιοστά και σχεδόν στα επίπεδα της S-Class. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αγγίζει τα 540 λίτρα. 

Χάρη στον συστηματικό εξηλεκτρισμό και την έξυπνη μείωση κυβισμού, η νέα E-Class θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικότητας. Τα μισά από όλα τα μοντέλα θα είναι plug-in υβριδικά τέταρτης γενιάς. H γκάμα μοντέλων έχει ήδη αυτό το μεγάλο ποσοστό υβριδικών εκδόσεων από την παρουσίαση στην αγορά. Τρεις από τις έξι εκδόσεις της E-Class συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με εκείνα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.  

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα από την τρέχουσα οικογένεια αρθρωτών κινητήρων Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). Αντίστοιχα, με τον εξηλεκτρισμό βάσει αναγκών, η γκάμα κινητήρων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευελιξία του διεθνούς δικτύου παραγωγής.  

Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Εκτός από υπερπλήρωση, τόσο οι πετρελαιοκινητήρες όσο και οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν έξυπνη υποστήριξη από μια ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG). Είναι επομένως ήπια υβριδικά. Χάρη στη χρήση μιας νέας μπαταρίας, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξήθηκε από 15 σε 17 kW και η ροπή ώθησης σε 205 Nm.  

Η Mercedes-Benz θα προσφέρει τουλάχιστον τρία plug-in υβριδικά μοντέλα τέταρτης γενιάς με την παρουσίαση της νέας E-Class στην αγορά.  

Με ηλεκτρική ισχύ 95 kW (129 hp) και συνολική ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP), σε πολλές περιπτώσεις και για πολλές ημέρες οι διαδρομές θα γίνονται εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά, χωρίς χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θα ακολουθήσουν και άλλα plug-in υβριδικά μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες. 

Οι τιμές της νέας Mercedes E-Class 

Στον βασικό εξοπλισμό, τα ήπια υβριδικά μοντέλα διαθέτουν ανάρτηση AGILITY CONTROL με χαλύβδινα ελατήρια και σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης. Είναι επίσης 15 χιλιοστά χαμηλότερη από την ανάρτηση των plug-in υβριδικών. Η νέα E-Class διατίθεται με το πακέτο τεχνολογίας στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αυτό περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα αερανάρτησης AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ και σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα.

Ο βασικός εξοπλισμός της E-Class με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης16 περιλαμβάνει ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, ATTENTION ASSIST, ενεργή υποβοήθηση πέδησης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ορίων ταχύτητας. Η κατάσταση και δραστηριότητα των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης εμφανίζονται σε προβολή πλήρους οθόνης στον τρόπο λειτουργίας «Υποβοήθηση» της οθόνης του οδηγού. 

Σε συνδυασμό με την κάμερα, το ATTENTION ASSIST παρέχει επίσης προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού στην τρισδιάστατη οθόνη οδηγού (προαιρετικός εξοπλισμός): εάν τα μάτια του οδηγού δεν εστιάζουν στον δρόμο για αρκετά δευτερόλεπτα, το ATTENTION ASSIST μπορεί να ανιχνεύσει απόσπαση προσοχής και να προειδοποιήσει τον οδηγό ακουστικά και οπτικά. Εάν ο οδηγός συνεχίσει να μην στρέφει την προσοχή του στην κατάσταση της κυκλοφορίας, υπάρχει κλιμάκωση με δεύτερη προειδοποίηση και συνεχή προειδοποιητικό ήχο. Εάν ο οδηγός εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στην προειδοποίηση, το σύστημα θα ξεκινήσει της διαδικασία ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης μέσω της ενεργούς υποβοήθησης ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης.  

Τα πρώτα μοντέλα sedan της σειράς 214 θα φτάσουν στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς Πωλήσεων της Ευρώπης το φθινόπωρο του 2023.  

Δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top