Αυτό είναι το CUPRA DarkRebel

Tο CUPRA DarkRebel έρχεται από το μέλλον

Αυτό είναι το CUPRA DarkRebel

Το πρωτότυπο DarkRebel είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σχεδιασμού της CUPRA. Ένα σπορ αυτοκίνητο που ξεπερνάει πραγματικά τα όρια του σχεδιασμού, της απόδοσης ακόμα και των ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα σχεδιάζονται στο μέλλον. Περισσότερες από 270,000 διαμορφώσεις από τη CUPRA Tribe συμπεριλαμβανομένων πρεσβευτών της μάρκας όπως των Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati και του ηθοποιού Daniel Brühl βοήθησαν στον σχεδιασμό του πρωτότυπου CUPRA DarkRebel. 

Αποκάλυψη για το CUPRA DarkRebel

Το αποτέλεσμα είναι ένα 100% ηλεκτρικό, διθέσιο, σπορ αυτοκίνητο με μία αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει το πάθος και την καινοτόμα νοοτροπία της μάρκας CUPRA. Ενσωματώνοντας ένα αινιγματικό εξωτερικό χρώμα αμαξώματος και δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο εσωτερικό του CUPRA DarkRebel είναι το τιμόνι, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα ράλι και από τα παιχνίδια διαδραστικότητας. Τα χέρια κουμπώνουν τέλεια με την εργονομία του τιμονιού και ο οδηγός παίρνει τηνΈνα άλλο βασικό στοιχείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι τα Supersport bucket καθίσματα, με το στήριγμα του κεφαλιού να καλύπτεται από ένα 3D πλεκτό ύφασμα, υποστηριζόμενο από καθαρό κρύσταλλο και χάλκινες προσθήκες.

Αποκάλυψη για το CUPRA DarkRebel

Τα bucket καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλά και προεκτείνονται περισσότερο από τα φυσιολογικά όρια, προσφέροντας έτσι πλευρική στήριξη σε όλο το πόδι.Η κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, φτιαγμένη από καθαρό κρύσταλλο - διάφανο υλικό - συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος του DarkRebel. Αυτό το concept τονίζει την προοδευτικότητα του οχήματος εμπνευσμένη από τη σπορ του εμφάνιση.

Το βασικό στοιχείο της καμπίνας είναι η κεντρική κονσόλα με τα ασύμμετρα σχέδια, τον φωτισμό και τη σμιλεμένη της εμφάνιση. Χρησιμοποιεί την τελευταία 3D metal printing τεχνολογία, δίνοντας maximum απόδοση φωτισμού, ξεκινώντας από τη βάση των καθισμάτων και επεκτείνοντας στο μπροστινό μέρος αγκαλιάζοντας τον οδηγό.αίσθηση -από την πρώτη στιγμή- της δύναμης και του ελέγχου του αυτοκινήτου, όταν αυτό κινείται.

Αποκάλυψη για το CUPRA DarkRebel

Ο λεβιές ταχυτήτων είναι το επόμενο σημείο που τραβάει την προσοχή του οδηγού, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη κεντρική κονσόλα, φτιαγμένος από καθαρό κρύσταλλο και διάφανο υλικό.Στην οροφή μία θερμική κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στην καμπίνα ενώ το intelligent climate control system προσαρμόζει τη θερμοκρασία και τον αέρα αντίστοιχα. Τέλος, το χρώμα του περιβάλλοντα φωτισμού ενημερώνει αν το εσωτερικό της καμπίνας θερμαίνεται ή ψύχεται.

To ταξίδι του CUPRA DarkRebel's UX/UI προσφέρει τρεις μοναδικές εμπειρίες: Exponential Square, Exponential Cube και Exponential Infinite:

Exponential Square: ενισχύει την εμπειρία μέσα από ένα ψηφιακό cockpit με φουτουριστικά γραφήματα, όπως είναι τα 3D άβαταρ.

Exponential Cube: το αυτοκίνητο ενισχύει το αγωνιστικό DNA του, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία, ορμώμενο από αγώνες αυτοκινήτων και διαδραστικών παιχνιδιών.

Exponential Infinite: ενώ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο και φορτίζει, οι χρήστες μπορούν να μπουν στο Metahype -ο χώρος της CUPRA στο metaverse. Το αυτοκίνητο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν με την CUPRA Tribe.Αυτές οι τρεις εμπειρίες, οι οποίες εναλλάσσονται μέσω του τιμονιού μεταμορφώνουν εντελώς το αυτοκίνητο τόσο στο εσωτερικό, τον φωτισμό, τον ήχο και προσφέρουν ιδιαίτερες λειτουργίες η καθεμία στον τομέα της.

Αποκάλυψη για το CUPRA DarkRebel

Το πρωτότυπο CUPRA DarkRebel αποκαλύφθηκε στο Volkswagen Group Night και θα παρουσιαστεί στο κοινό στο CUPRA Open Space στην έκθεση του Μονάχου 4-10 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top