To κινούμενο...σπίτι της Ford

Η Ford αποκαλύπτει την επόμενη γενιά του Nugget Camper Van

Η Ford αποκαλύπτει την επόμενη γενιά του Nugget Camper Van

Η Ford αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια έκδοση επόμενης γενιάς του δημοφιλούς camper μοντέλου της Transit Custom Nugget. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ένα προηγμένο ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης, χάρη στη διάθεση μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής. 

Το κομψό cockpit διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό σύμπλεγμα και μια μεγάλη οθόνη αφής 13 ιντσών. Η εύρεση ενός προορισμού, η ψυχαγωγία και η επικοινωνία είναι απλή υπόθεση με το πιο πρόσοφατο λογισμικό SYNC 4 της Ford. Οι συνδεδεμένες λειτουργίες πλοήγησης, ήχου και επικοινωνίας του συστήματος μπορούν να ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής ή μέσω φωνητικών εντολών, ενώ η ασύρματη ενσωμάτωση των Android Auto και Apple Carplay είναι στάνταρ.

Το Ford Nugget Camper Van

Εκτός από τη θέση οδήγησης που θυμίζει επιβατικό και όχι μοντέλο van και τη νέα επιλογή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το Nugget διαθέτει μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.Το Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης σε μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο ή σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, ενώ το Reverse Brake Assist και το σύστημα κάμερας 360 μοιρών υποστηρίζουν τους οδηγούς κατά τους ελιγμούς σε στενούς χώρους. 

Το Ford Nugget Camper Van

Το Nugget επόμενης γενιάς επωφελείται από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα οχημάτων της Ford που λανσάρεται φέτος για την κορυφαία οικογένεια Transit και Tourneo Custom, η οποία εισάγει νέα αλλά και προηγμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, συνδεσιμότητα και τεχνολογίες οδήγησης. Στο χώρο διαβίωσης, οι πελάτες απολαμβάνουν νέα φινιρίσματα υψηλής ποιότητας και βελτιωμένη λειτουργικότητα, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα ηλιακό πάνελ οροφής, με στόχο την εξασφάλιση πιο άνετων και διασκεδαστικών αποδράσεων.

Το Ford Nugget Camper Van

Για πρώτη φορά στο Nugget, η Ford εισάγει ένα σύστημα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με το Ford Kuga PHEV  Το ολοκαίνουργιο Nugget PHEV χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson σε συνδυασμό με μια μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει συνδυασμένη ισχύ 232 PS και δυνατότητα αμιγούς κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.  

Το Ford Nugget Camper Van

Η επόμενη γενιά του Transit Custom Nugget θα λανσαριστεί σταδιακά, ξεκινώντας με τη σειρά Nugget Titanium με ανακλινόμενη οροφή και κινητήρα ντίζελ της οικογένειας EcoBlue με απόδοση 170 PS και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2023 και παράδοση την άνοιξη του 2024. Άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης PHEV, θα παρουσιαστούν τους επόμενους 12 μήνες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top