Το εργοστάσιο της BMW στην Αφρική μπαίνει στην πρίζα

Ποιό μοντέλο της BMW θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Αφρικής

Το εργοστάσιο της BMW στην Αφρική μπαίνει στην πρίζα

Πριν από πενήντα χρόνια, το εργοστάσιο του Rosslyn ήταν η πρώτη εγκατάσταση του BMW Group στο εξωτερικό. Έκτοτε έχει γίνει βασικός πυλώνας του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της εταιρείας. Το εργοστάσιο του Rosslyn έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα, τα οποία εξήχθησαν σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 χωρών στην Αφρική.

Το εργοστάσιο της BMW στην Αφρική μπαίνει στην πρίζα

Μεταξύ των μοντέλων είναι οι BMW 1800 SA και BMW 2000 SA, καθώς και οι BMW Σειρά 5 και Σειρά 7. Για δεκαετίες το εργοστάσιο αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής της BMW Σειράς 3. Από το 2018, στο πρόγραμμα παραγωγής εντάχθηκε η BMW X3 – το best-seller μοντέλο της BMW. Η ίδρυση του εργοστασίου σηματοδότησε την έναρξη της παγκοσμιοποίησης της BMW. Σήμερα, τα οχήματα του BMW Group πωλούνται σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, με το δίκτυο παραγωγής του να εκτείνεται σε 15 χώρες.

Το εργοστάσιο της BMW στην Αφρική μπαίνει στην πρίζα

Με αφορμή την ασημένια επέτειο, ο Milan Nedeljković, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG για την Παραγωγή, ανακοίνωσε τον εξηλεκτρισμό του εργοστασίου του Rosslyn. Ευρισκόμενος στη Νότια Αφρική, δήλωσε: «Από το 2024 θα κατασκευάζουμε την BMW X3 ως plug-in υβριδικό μοντέλο για παγκόσμιες εξαγωγές στη Νότια Αφρική. Μια επένδυση ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων rand (πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ) θα προετοιμάσει το εργοστάσιο του Rosslyn για την ηλεκτροκίνηση». Η επένδυση θα συνοδεύεται από εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση για περισσότερους από 300 εργαζόμενους του εργοστασίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top