Η Audi Sport γιορτάζει τα 40 της χρόνια

Μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Audi

Η Audi Sport γιορτάζει τα 40 της χρόνια

Σχεδόν πριν από 40 χρόνια, στις 10 Οκτωβρίου 1983, ιδρύθηκε η Audi Sport GmbH, όπως είναι γνωστή σήμερα, με το όνομα quattro GmbH, η οποία σήμερα διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Στην Audi, τα οχήματα με τον κόκκινο ρόμβο αντιπροσωπεύουν τις επιδόσεις και τη σπορ συμπεριφορά. Οι εορτασμοί για την επέτειο ξεκίνησαν στις “24 ώρες του Nürburgring” που πραγματοποιήθηκε στις 18–21 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών παρουσιάστηκαν διάφορα μοντέλα από την ιστορία της εταιρείας στο ring°boulevard. Αυτά περιλάμβαναν τα Audi R8 και RS 4 Avant πρώτης γενιάς, το τρέχον R8 GT και το RS 4 Avant με το πακέτο competition. Ένα άλλο highlight ήταν το πλήρως ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron, με το οποίο ο αξέχαστος Ken Block προκάλεσε σάλο στους δρόμους του Λας Βέγκας στο βίντεο «Electrikhana». Και λίγο πριν τον 24ωρο αγώνα, οι θεατές θαύμασαν μοντέλα υψηλών επιδόσεων από τη σπορ θυγατρική της Audi σε μια αυτοκινητοπομπή κατά μήκος της διάσημης πίστας.

Μέχρι σήμερα, τα αγωνιστικά οχήματα πελατών που κατασκευάστηκαν από την Audi έχουν κερδίσει περισσότερους από 400 τίτλους και αμέτρητες νίκες σε αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top