Τι δουλειά έχει η Honda με την Aston Martin;

Τι περιλαμβάνει η συμμετοχή της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA

Τι δουλειά έχει η Honda με την Aston Martin;

Η Honda Motor ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA*1 από το 2026 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος. Η Honda συμφώνησε να συνάψει συνεργασία με την Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team ως προμηθευτής μονάδων ισχύος που θα συμμορφώνονται με τους νέους σχετικούς κανονισμούς της F1, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από το 2026.

Η Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA

Με στόχο την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας ως το 2030, από το 2026, η F1 θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς με αναλογία μέγιστης ισχύος κινητήρα/ηλεκτροκινητήρα 50/50. Αυτό σημαίνει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής ισχύος σε σύγκριση με την τρέχουσα αναλογία2, ενώ απαιτείται επίσης η χρήση ενός 100% βιώσιμου καυσίμου.

Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί του 2026 απαιτούν μείωση της ισχύος του κινητήρα, ενώ παράλληλα τριπλασιάζεται η ισχύς του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (ERS), το οποίο ανακτά κινητική ενέργεια σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως το φρενάρισμα, και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη παραγωγή ισχύος που θα είναι περίπου ισοδύναμη μεταξύ θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top