Απίστευτο: Οι μοτοσυκλέτες BMW αναγνωρίζουν το πρόσωπο του αναβάτη

Το σύστημα BMW iFace που σας γλυτώνει από τους κλέφτες

BMW iFace αναγνώριση ίριδα ματιού

Τα μοντέλα Boxer της BMW Motorrad είναι από τις πιο δημοφιλείς και περιζήτητες μοτοσικλέτες στον κόσμο - δυστυχώς και μεταξύ των κλεφτών. Η BMW Motorrad είναι τώρα ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση με το BMW iFace - ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που καθιστά το προηγούμενο κλειδί ανάφλεξης περιττό και συμπληρώνει ιδανικά την υπάρχουσα τεχνολογία Keyless Go.

Το αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή Dr. Gerhard Lesjöh, επικεφαλής του κορυφαίου στον κόσμο ινστιτούτου οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το σύστημα προσφέρει αφενός αναγνώριση του προσώπου του αναβάτη και αφετέρου σύγκριση ίριδας-κερατοειδούς των ματιών για την σαφή ταυτοποίηση.

Η αναγνώριση προσώπου της[ μοτοσυκλέτας της BMW

Το BMW iFace λειτουργεί ως διπλό σύστημα για να επιτύχει άνεση και ασφάλεια κορυφαίου επιπέδου. Για παράδειγμα, ο αναβάτης μπορεί να πιστοποιηθεί είτε με αναγνώριση προσώπου (χωρίς κράνος) είτε με σάρωση ίριδας-κερατοειδούς των ματιών. Αυτός ο τύπος ελέγχου ταυτότητας επιτρέπει στο σύστημα να αναγνωρίζει τον αναβάτη ακόμη και με το κράνος, καθώς σαρώνονται μόνο η ίριδα και ο κερατοειδής χιτώνας και συγκρίνονται με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα.

Και στην περίπτωση αυτή, η τεχνολογία υπερύθρων εξασφαλίζει αξιοπιστία σε λειτουργικό επίπεδο ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι. Επιπλέον, ένα ειδικό πολωτικό φίλτρο επιτρέπει τη διαδικασία σάρωσης ακόμη και μέσα από φιμέ ή έντονα κατοπτρικές ζελατίνες κράνους, καθώς και μέσα από διάφορους τύπους γυαλιών και φακών επαφής. Ο αναβάτης εισάγει τον τύπο της ζελατίνας και του οπτικού βοηθήματος που χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή στην οθόνη πριν από τη διαδικασία σάρωσης χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες λειτουργίες του μενού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top