BMW: Αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις

BMW πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα κέρδη

Το BMW Group πέτυχε τους στόχους του για το 2022, σύμφωνα με την πρόβλεψη, σημειώνοντας ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων αύξησε σημαντικά τα κέρδη προ φόρων (EBT) του Ομίλου (€ 23,5 δισ. / +46,4%) και τα καθαρά κέρδη (€18,58 δισ. / +49,1%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτή η θετική εξέλιξη μπορεί να αποδοθεί στη βελτιωμένη τιμολόγηση και στις θετικές επιδράσεις του προϊοντικού μίγματος, καθώς και στην πλήρη ενοποίηση της κινεζικής κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA). Η τελευταία συνεισέφερε επίσης με € 5,01 δισ. στις 11 Φεβρουαρίου 2022 στις αισθητά υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές των € 11,07 δισ. στον αυτοκινητιστικό τομέα.  

Οι αυξημένες κατά 107,7% πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων το 2022 απέσπασαν ποσοστό 9% επί του συνόλου των παραδόσεων το 2022 και συνέβαλαν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 του στόλου των νέων οχημάτων στην ΕΕ. Βάσει προκαταρκτικών στοιχείων, η τιμή αυτή διαμορφώθηκε στα 105,0 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο (WLTP). Πρόκειται για μία μείωση της τάξεως του (-)9,4% που υπερβαίνει αισθητά την τιμή του προηγούμενου έτους και τον ισχύοντα στόχο εκπομπών κατά 22,5 g/km (προηγ. έτος: 115,9 g/km).

Το BMW Group προχωρά με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των προϊόντων του και στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές παραδόσεις του στο 15% φέτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top