Ford: Το Electric SuperVan 4 με τις σούπερ επιδόσεις  

Στο τιμόνι ένας θρύλος  

Ford Electric SuperVan 4 Pikes Peak International Hill Climb

Για πάνω από 100 χρόνια, τα οχήματα της Ford διαγωνίζονται στο θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) που διεξάγεται λίγο έξω από το Colorado Springs του Κολοράντο. Για το 2023, το οποίο σηματοδοτεί την 101η έκδοση της διοργάνωσης, η Ford Performance θα δώσει το παρών με το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4. 

Το SuperVan 4, το οποίο αποτελεί καρπό της συνεργασίας των Ford Performance και STARD, διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης που τροφοδοτείται από μια υψηλής απόδοσης μπαταρία 50 kWh. Την ίδια στιγμή, το SuperVan 4 συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με carbon αμάξωμα, roll cage εγκεκριμένο από τη FIA και ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση. 

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη το 1916, ένα Ford Model T πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε ύψος 4.302 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε χρόνο 28 λεπτών και 3 δευτερολέπτων. Το SuperVan 4 έχει στόχο να συνεχίσει την παράδοση της Ford, σημειώνοντας ταυτόχρονα ένα χρόνο χαμηλότερο κατά πολλά λεπτά σε σχέση με τον αντίστοιχο του Model T. 

Για το 2023, το SuperVan 4 θα οδηγήσει ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοχος του ρεκόρ στο PPIHC, Romain Dumas, ο οποίος, μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων επιτευγμάτων, είναι επίσης τρεις φορές νικητής στο Le Mans αλλά και κάτοχος αρκετών ρεκόρ σε πίστες με ηλεκτρικά οχήματα.Αυτή θα είναι η ένατη παρουσία του Romain Dumas στο Pikes Peak International Hill Climb, o οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα το 2012. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top