DS 7: Αναλυτικά οι τιμές του νέου μοντέλου στην Ελλάδα

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το νέο μοντέλο

DS 7 2023 νέο μοντέλο τιμές Ελλάδα

Η DS Automobiles ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του νέου DS 7 στην ελληνική αγορά. Όντας το πρώτο μοντέλο της DS Automobiles, το DS 7 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2017 και η έλευσή του ένα χρόνο αργότερα, επανακαθόρισε τα δεδομένα της άνεσης, της πολυτέλειας και της τεχνολογικής υπεροχής στην Premium C SUV κατηγορία.

Τοποθετημένο στην πιο δημοφιλή κατηγορία (Premium C-SUV) που έχει μερίδιο 41,3%, το νέο DS 7 ξεχωρίζει με τις εντυπωσιακές του αναλογίες. Έχοντας το μεγαλύτερο μήκος 4.593 mm, το μεγαλύτερο μεταξόνιο 2.738 mm και το μεγαλύτερο πλάτος 1.906 mm από τους ανταγωνιστές του, προσφέρει αξιοσημείωτη άνεση στους επιβάτες του και εξασφαλίζει μία ήρεμη οδηγική εμπειρία. Επιπλέον έχοντας το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος, τόσο στις θερμικές, όσο και στις Plug-in Hybrid εκδόσεις του, το νέο DS 7 αποτελεί την ιδανικότερη πρόταση, που καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Το νέο DS 7 χαρακτηρίζεται από έντονες σχεδιαστικές γραμμές και ακμές που τονίζουν τη δυναμική του σχεδίαση και αναδεικνύουν περαιτέρω τη sport εμφάνισή του. Με τις κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος, το νέο DS 7 αποκτά δική του σχεδιαστική ταυτότητα που το διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του και το ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό του. Οι λεπτοί προβολείς LED και τα νέα εντυπωσιακά φώτα ημέρας DS Light Veil, που αποτελούν βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης, ενώ και τα DS Wings ανανεώθηκαν σχεδιαστικά προκειμένου να ενισχύσουν τη συνολική δυναμική εμφάνιση στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος. 

Η DS Automobiles θέλοντας να δημιουργήσει ένα εφέ βάθους και φωτεινότητας εμπνεύστηκε από τα πρότυπα μοντέλα της, DS X E-TENSE και DS AERO SPORT LOUNGE και σχεδίασε τα φώτα ημέρας DS Light Veil, που δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση του φωτός που αναδύεται από το αμάξωμα. Η δημιουργία των DS Light Veil αποτελεί ακόμα μία επίδειξη της γαλλικής τεχνογνωσίας καθώς η επιφάνεια των φώτων ημέρας βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος και στη συνέχεια οι κάθετες λωρίδες από τις οποίες αναδύεται το φως χαράσσονται με λέιζερ.  

Η ανανεωμένη φωτιστική υπογραφή ολοκληρώνεται με τα πίσω φώτα LED 3D σχεδίασης με δυναμικά φλας. Τα πίσω φώτα LED πλαισιώνονται από σκούρο μεταλλικό φινίρισμα και “ενώνονται” σχεδιαστικά με την υπογραφή “DS AUTOMOBILES” να κοσμεί την πόρτα του χώρου αποσκευών. Αυτή η νέα υπογραφή χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική όπου τα γράμματα κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα και στη συνέχεια κόβονται και τοποθετούνται ένα-ένα δημιουργώντας ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα.  

Tο νέο DS 7 δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 5 εσωτερικούς διακόσμους που στόχο έχουν να αναδείξουν το προσωπικό στιλ του οδηγού. Από την αρμονία του εσωτερικού Bronze Harmony, στο δυναμικό χαρακτήρα της Alcantara Noir και στην πολυτέλεια του δέρματος Nappa, στους εσωτερικούς διακόσμους του νέου DS 7, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιλογή των υλικών και στις τεχνικές κατεργασίας τους.  

Στο εσωτερικό των εκδόσεων Rivoli & Opera ο οδηγός θα συναντήσει τον χρονογράφο B.R.M R180, ο οποίος  σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρία B.R.M, αποκλειστικά  για τη DS Automobiles, συνδυάζει ιδανικά την τεχνολογία με την πολυτέλεια και τον κομψό σχεδιασμό και μεταφέρεται στο νέο DS 7.

Μία από τις βασικότερες τεχνολογικές καινοτομίες του νέου DS 7, είναι το νέο σύστημα infotainment DS IRIS SYSTEM, το οποίο είναι διαισθητικό, εργονομικό, πλήρως προσαρμόσιμο, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό διαισθητικά μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Οι λειτουργίες του νέου συστήματος infotainment υποστηρίζονται από την επανασχεδιασμένη οθόνη αφής 12" υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ο πίνακας οργάνων 12’’ επανασχεδιάστηκε και αυτός, με τον οδηγό να μπορεί να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του και να έχει άμεσα στη διάθεσή του όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης.  

Επιπλέον του νέου DS IRIS SYSTEM, στο νέο DS 7 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium C SUV κατηγορία:

⦁    DS NIGHT VISION: Μια κάμερα υπερύθρων, τοποθετημένη στη μάσκα του οχήματος, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση από 50εκ. έως 100 μέτρων τη νύχτα και σε συνθήκες κακού φωτισμού. Ο οδηγός ενημερώνεται για τον επερχόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων έχοντας τη δυνατότητα να αντιδράσει εγκαίρως.
⦁    DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία "σκανάρει" το οδόστρωμα και αυτοπροσαρμόζεται. Με μια κάμερα, τέσσερις ενεργούς αισθητήρες και τρία επιταχυνσιόμετρα, το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα και προσαρμόζει ανεξάρτητα την ανάρτηση σε κάθε τροχό την κατάλληλη στιγμή βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο άνεσης και εξασφαλίζοντας μία μοναδική και χαλαρή εμπειρία οδήγησης
⦁    DS PIXEL LED VISION 3.0: Οι προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές οδηγικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία φώτων στροφής εξασφαλίζουν άμεσο φωτισμό στις στροφές και βελτίωση της ορατότητας. Επιπλέον χάρη στη λειτουργία PIXEL, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τους προπορευόμενους και τους διερχόμενους οδηγούς. Με τους νέους προβολείς η δέσμη φωτός είναι πιο ισχυρή, με εμβέλεια που έχει αυξηθεί στα 380 μέτρα, ενώ σε ταχύτητα μικρότερη των 50km/h, το πλάτος της δέσμης είναι πλέον 65 μέτρα.
⦁    DS DRIVER ATTENTION MONITORING: Μία καινοτόμος τεχνολογία η οποία μεταφέρεται στο  νέο DS 7 από τον προκάτοχό του και αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία, είναι το σύστημα DS Driver Attention Monitoring το οποίο αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες. Η πρώτη ελέγχει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο περιβάλλον του και η δεύτερη, τοποθετημένη απέναντι ακριβώς από τον οδηγό, αναλύει το βλέμμα, την κίνηση του προσώπου και των βλεφάρων του εντοπίζοντας ενδείξεις κόπωσης.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ E-TENSE

Το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, με κίνηση στους δύο τροχούς με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και συνολική ροπή 360Nm. Τα DS 7 E-TENSE 4x4 300 και DS 7 E-TENSE 4x4 360 με σύστημα τετρακίνησης συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 ίππων, καθώς και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε έναν από τους 2 άξονες κίνησης. 

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μικτό κύκλο και έως 81 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό κύκλο.

Το DS 7 E-TENSE 4x4 360 έχει επιμεληθεί η DS PERFORMANCE, η οποία εξασφάλισε την βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας, συνδυάζοντας επιτυχώς την αποδοτικότητα με τις υψηλές επιδόσεις. Το DS 7 E-TENSE 4x4 360 διαθέτει την εφαρμογή DS ENERGY COACH που υποστηρίζει τον οδηγό βελτιώνοντας την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Το πλαίσιο του οχήματος είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, το μετατρόχιο είναι φαρδύτερο (+24 χιλιοστά μπροστά, +10 χιλιοστά πίσω) και τα εμπρός φρένα έχουν διάμετρο 380mm με δαγκάνες της DS PERFORMANCE. Αποκλειστικά στο μοντέλο διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό οι ζάντες αλουμινίου 21'' BROOKLYN, οι οποίες το διαφοροποιούν αισθητά και τονίζουν περαιτέρω τις αγωνιστικές του καταβολές. Επιπλέον η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα και αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι το DS 7 E-TENSE 4x4 360 προέρχεται από την αγωνιστική εμπειρία της DS Automobiles στην Formula E.Την γκάμα του νέου DS 7, ολοκληρώνει ο αποδοτικός κινητήρας 130 BlueHDi με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των εκδόσεων και όλων των κινητήριων συνόλων:

1.5 BlueHDi 130 EAT8 Bastille - 45.500 €
1.5 BlueHDi 130 EAT8 Performance Line - 47.900 €
1.6 PHEV 225 e-EAT8 Performance Line+ La Premiere - 56.500 €
1.6 PHEV 225 e-EAT8 Rivoli - 57.200 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 300 e-EAT8 Bastille La Premiere - 57.000 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 300 e-EAT8 Performance Line+ La Premiere - 61.200 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 300 e-EAT8 Rivoli - 62.700 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 360 e-EAT8 Performance Line - 66.700 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 360 e-EAT8 Rivoli - 68.200 €
1.6 PHEV E-TENSE 4x4 360 e-EAT8 Opera - 73.700 €

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top