Volvo: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Στροφή ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση

Volvo νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Volvo Cars πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο για την υλοποίηση των στρατηγικών της φιλοδοξιών, προχωρώντας με ταχύτερους ρυθμούς προς τον στόχο της να γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας και μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Η Volvo Cars ανακοινώνει για το πλήρες έτος 2022 λειτουργικό κέρδος 22,3 δις SEK (σουηδικές κορόνες), συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από κοινοπραξίες και συνεργασίες, και περιθώριο κέρδους 6,8%, έχοντας αντιμετωπίσει παρατεταμένους περιορισμούς στον εφοδιασμό, lockdowns στην Κίνα και αυξημένα κόστη σε logistics και υλικά στη διάρκεια του έτους. 

Ήδη, έως τα μέσα της δεκαετίας, η Volvo Cars στοχεύει το 50% των πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αποσκοπεί, επίσης, σε 40% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο, καθώς και σε κερδοφορία 8%-10%. 

Η Volvo Cars θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV στη διάρκεια του έτους, το οποίο θα την οδηγήσει σε ένα δημογραφικά νέο κοινό και θα ξεκινήσει την παραγωγή του Volvo EX90. Αυτόν τον χρόνο, η εταιρεία θα μετασχηματίσει επίσης την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, από μία παραδοσιακή αγορά χονδρικής σε αγορά που απευθύνεται απευθείας στον πελάτη, προσφέροντας μία απρόσκοπτη καταναλωτική εμπειρία και εθνική τιμολόγηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top