Volvo EX90 : Νέες φωτογραφίες του ηλεκτρικού μοντέλου

Το σύστημα που ανιχνεύει πεζούς σε απόσταση 250 μέτρων

Volvo EX90 φωτογραφίες

Σε κάθε αυτοκίνητο Volvo, η μορφή, η λειτουργία και η τεχνική καινοτομία βρίσκονται σε τέλεια αρμονία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό  Volvo EX90.Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το πώς έχουν ενσωματώσει το lidar, το οποίο αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στο Volvo EX90. Το lidar είναι ένα σύστημα απομακρυσμένου εντοπισμού που χρησιμοποιεί παλμικό λέιζερ για να μετρήσει με ακρίβεια αποστάσεις και μπορεί να ανιχνεύσει, για παράδειγμα, πεζούς σε απόσταση έως και 250 μέτρων.

Στο στάδιο μορφοποίησης της εξωτερικής όψης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, παρουσιάζεται μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη σχεδίαση για να αυξήσουν την αποδοτικότητά του.Ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει μία λεία, ομαλή και αεροδυναμική επιφάνεια  η αεροδυναμική οπισθέλκουσα είναι εχθρός της οικονομίας. Σχεδίασαν το Volvo EX90 με τη φιλοδοξία να πετύχουν την καλύτερη δυνατή αυτονομία, εστιάζοντας στο να μειώσουν την οπισθέλκουσα και την αεροδυναμική αντίσταση.


Το αεροδυναμικό και καμπυλωτό εμπρός τμήμα, μαζί με στοιχεία όπως οι γυάλινες επιφάνειες και τα χερούλια των θυρών που «έρχονται πρόσωπο» με τις επιφάνειες του αμαξώματος, εξασφαλίζουν ότι ο αέρας ρέει ανεμπόδιστα προς το πίσω μέρος.

Πρόκειται για παράγοντες που επηρεάζουν αυτό που αποκαλείται συντελεστής οπισθέλκουσας και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να εκφράσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτές τις επιλογές στην εξωτερική σχεδίαση, το Volvo EX90 πετυχαίνει έναν συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 – για τους αμύητους, αυτό θεωρείται μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για ένα μεγάλο 7-θέσιο SUV.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top