Formula 4: Θριάμβευσε ο 16χρονος Andrea Kimi Antonelli

Ποιος Έλληνας διακρίθηκε

Formula 4 νικητής Andrea Kimi Antonelli Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Η φετινή χρονιά στα πρωταθλήματα της Formula 4, σε Ιταλία και Γερμανία σημαδεύτηκαν από την κυριαρχία του 16χρονου Ιταλού οδηγού, Andrea Kimi Antonelli, ο οποίος στη 2η χρονιά όπου αγωνίζεται με μονοθέσιο της F4 κατάφερε να κατακτήσει και μάλιστα με εμφατικό τρόπο τον τίτλο του Πρωταθλητή και στις δύο χώρες. Μετά την ανάδειξη του πριν από μια εβδομάδα στην πίστα του Nurburgring ως πρωταθλητής στο Γερμανικό θεσμό ADAC F4, ο Antonelli αυτή τη φορά στην πίστα του Mugello επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα της F4.

Η κατάκτηση του τίτλου ήρθε μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στην πίστα του Mugello, όπου ο Antonelli πήρε και τις τρεις νίκες του γύρου, φτάνοντας τις 13 νίκες στη φετινή σαιζόν και σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που διατηρούσε από το 2019 ο Dennis Hauger. Τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της F4, θεωρούνται από τα καλύτερα «σχολεία» για την εξέλιξη οδηγών αγώνων με μονοθέσια, με πολλούς από τους σημερινούς πιλότους της Formula 1 να έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στην Formula 4.  

Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό της Ιταλικής F4 για ακόμα μια χρονιά συμμετείχε και ο Έλληνας ταλαντούχος οδηγός Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Στην πίστα του Mugello που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νεαρός Έλληνας κατάφερε και στους τρεις αγώνες να τερματίσει ψηλότερα σε σχέση με τη σειρά που εκκίνησε, κερδίζοντας παράλληλα εμπειρία σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες στην Ευρώπη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top