Volvo EX90: Το νέο μοντέλο σας...καταλαβαίνει και είναι το πιο ασφαλές

Δείτε πως σας προστατεύει

Volvo EX90 ασφάλεια

Στο επερχόμενο Volvo EX90, την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, αυτή η κληρονομιά συνεχίζεται. Η ασφάλεια που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του EX90 θα είναι αυξημένη σε σχέση με κάθε προηγούμενο αυτοκίνητο Volvo. Έτσι πρέπει να είναι, καθώς μόνο η καινοτομία μπορεί να μας ωθήσει μπροστά και να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Η τελευταία τεχνολογία ασφαλείας που έχουν αναπτύξει βασίζεται στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως προκύπτει παγίως από δεκαετίες έρευνας στην ασφάλεια, δικής μας και άλλων. Καθένας από μας είναι πιθανό να βιώσει ή να επηρεαστεί από τουλάχιστον μία σύγκρουση με αυτοκίνητο στη διάρκεια της ζωής του.

Στόχος είναι να σας βοηθήσουν να είστε ένας καλύτερος οδηγός και να μειωθεί ο κίνδυνος να συμβεί μία σύγκρουση. Το Volvo EX90 έρχεται με μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στους αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθετε και τον κόσμο γύρω σας. Αρχίζουμε με το εξωτερικό. Προηγμένοι αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο. 

Το λογισμικό και οι αισθητήρες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση έως και 20% των ατυχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.Με τον ίδιο τρόπο, εκτιμάτε  ότι μπορούν να βελτιώσουν συνολικά την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει εκατομμύρια ατυχήματα λιγότερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ασφάλεια και για την ανθρωπότητα.

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας μας επίσης προσέχει για εσάς. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, τροφοδοτούμενοι από τους αλγορίθμους εξελιγμένους από τη Volvo, μπορούν να αναγνωρίζουν και να μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο EX90 να βλέπει πότε είστε αφηρημένος, κουρασμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από όσο ήταν δυνατόν σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.Θα σας προειδοποιεί, αρχικά μέσω απαλής δόνησης και στη συνέχεια πιο επίμονα εφόσον χρειάζεται. Σε περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο, και αποκοιμηθείτε ή αρρωστήσετε ενώ οδηγείτε, το EX90 είναι σχεδιασμένο να σταματά με ασφάλεια και να καλεί σε βοήθεια.

Η Volvo θα αποκαλύψει  πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την επίσημη παρουσίαση στις 9 Νοεμβρίου, για αυτό μείνετε συντονισμένοι!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top