Hyundai Ν: Τα ηλεκτρικά αγωνιστικά μοντέλα

Πρεμιέρα δύο concepts υψηλών επιδόσεων 

Hyundai RN22e Hyundai N Vision 74 παρουσίαση

Η μάρκα N υψηλών επιδόσεων της Hyundai αποκάλυψε το όραμά της για την ηλεκτροκίνηση αναδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας σε τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων εστιασμένες στο μέλλον. Τα RN22e και N Vision 74 είναι εμπνευσμένα παραδείγματα του οράματος ηλεκτροκίνησης της μάρκας N. Αυτά τα δύο “εργαστήρια επί τροχών” (rolling labs) αναδεικνύουν τη φιλοδοξία της Hyundai Motor να γίνει ηγέτης της σπορ αυτοκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα “εργαστήρια επί τροχών” της Hyundai Motor δοκιμάζουν και επαληθεύουν τις προηγμένες τεχνολογίες της εταιρείας με σκοπό να εφαρμοστούν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. Το RN22e συνδυάζει το ολοκαίνουριο IONIQ 6 και την Electric-Global Modular Platform (E GMP) της εταιρείας, ενώ θέτει νέα πρότυπα στα EV υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα, το N Vision 74 συνδυάζει την EV τεχνολογία με ένα προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, καθιστώντας το, το πρώτο υβριδικό “εργαστήριο επί τροχών” υδρογόνου της Hyundai N που αναδεικνύει την οδηγική απόλαυση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

RN22e | Μια γεύση από το επερχόμενο Ν EV

Το RN22e προσφέρει επιδόσεις για πίστες αγώνων, βελτιστοποιώντας την κορυφαία στην αγορά E-GMP της Hyundai με βάση τη σχεδίαση του streamliner IONIQ 6. Ως το πρώτο “εργαστήριο επί τροχών” της Hyundai N που βασίζεται στην E-GMP, το RN22e αναδεικνύει το όραμα και την φιλοσοφία της μάρκας N για την ηλεκτροκίνηση, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ένα μοντέλο EV υψηλών επιδόσεων στο μέλλον. Το όνομα του concept οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο ηλεκτροκίνητο “εργαστήριο επί τροχών” της μάρκας N που αναπτύχθηκε το 2022. Εξοπλισμένο με AWD, το RN22e παρέχει βελτιστοποιημένη κατανομή ροπής στους διαφορετικούς τρόπους οδήγησης επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέγουν την ισχύ ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς. 


Για να βελτιώσει την ικανότητα του RN22e στην πίστα, η N επικεντρώθηκε στην ψύξη και στο φρενάρισμα για να ενισχύσει την αντοχή του. Το RN22e παρέχει βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις  επιτρέποντας στους πελάτες να απολαμβάνουν την οδήγηση χωρίς περιορισμούς. 


Εμπνευσμένο από την κληρονομιά της Hyundai Motor, το N Vision 74 είναι ένα υβριδικό “εργαστήριο επί τροχών” κυψελών καυσίμου υδρογόνου υψηλών επιδόσεων που υπογραμμίζει την ηγετική θέση της εταιρείας στην τεχνολογία βιώσιμων επιδόσεων. Το N Vision 74 εμπνέεται τόσο από την τεχνολογία όσο και από το σχεδιασμό, με τις ρίζες του στο βιώσιμο όραμα της N που ανακοινώθηκε το 2015 και στο πάθος της Hyundai από το 1974 για υψηλές επιδόσεις.

Όσον αφορά στη σχεδίαση, το N Vision 74 αποτίει φόρο τιμής στο πρωτότυπο Hyundai Pony Coupe του 1974, το οποίο αναπτύχθηκε από τον θρυλικό σχεδιαστή αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro.Ως αρχικό μεγάλο βήμα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό N της Hyundai Motor, το IONIQ 5 N θα είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά το 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο EV N θα παρουσιαστούν αργότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top