Perez: Θριάμβευσε στο Μονακό με έξυπνη επιλογή ελαστικών

Η στρατηγική έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς υπήρξε απότομη μεταβολή καιρού

Perez Μονακό Pirelli

Το Μονακό ήταν ένας αγώνας που τα περιείχε όλα, το Πριγκιπάτο φημίζεται ότι προκαλεί τέτοιους αγώνες. Χρησιμοποιήθηκαν βρόχινα, ενδιάμεσα και slick ελαστικά υπήρξε στιγμή που βρίσκονταν στην πίστα και οι τρεις τύποι ελαστικών ταυτόχρονα. Ο οδηγός της Red Bull, Sergio Perez που εκκινούσε 3ος, κέρδισε στον αγώνα πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές. Η στρατηγική έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς υπήρξε απότομη μεταβολή των καιρικών συνθηκών. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 64 γύρους, λόγω του χρονικού ορίου, καθώς υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην αρχή. 

Είχαμε εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας όπως και διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Έτσι η χάραξη στρατηγικής σε μια πίστα που στέγνωνε έγινε ακόμη πιο πολύπλοκη. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν τον αγώνα, που ξεκίνησε με καθυστέρηση, με βρόχινα ελαστικά και πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Καθώς η πίστα άρχισε να στεγνώνει πολλοί οδηγοί έβαλαν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Το χρονικό σημείο που επέλεξαν για την αλλαγή επηρέασε σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. 


Μια ξαφνική δυνατή μπόρα πριν την εκκίνηση είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να εκκινήσει με θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 31 βαθμούς Κελσίου: πολύ πιο δροσερά από τις προηγούμενες μέρες. Ως αποτέλεσμα, οδηγοί και ομάδες ήταν υποχρεωμένοι να αντιδρούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες – προσπαθώντας να έχουν τις επιλογές τους ανοιχτές, αν θα αλλάξουν από τα βρόχινα σε ενδιάμεσα ή απευθείας σε slick ελαστικά. 

Η κόκκινη σημαία είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο μέρος του αγώνα να είναι ένα σπριντ ως το τέλος καθώς οι οδηγοί μπόρεσαν να αλλάξουν ελαστικά στα pit. Η επιλογή ελαστικών εδώ επηρεάστηκε όχι μόνο από τις συνθήκες αλλά και από τα σετ που είχαν απομείνει σε κάθε οδηγό μετά τις δοκιμές. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top