Skoda Fabia 2022 : Η πρώτη γνωριμία και οι τιμές

Καλύτερο από ποτέ

Skoda Fabia 2022 παρουσίαση Ελλάδα

Στην Ελλάδα η Skoda διαγράφει μια λαμπρή πορεία χάρη στα μκοοντέλα της που πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τα «αδελφάκια» τους του ομίλου της VW. Το μοντέλο που απδείχθηκε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά ήταν το Fabia. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα στους δημοσιογράφους και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Στο μπροστινό μέρος, ξεχωρίζει η κομψή μάσκα , η οποία δένει αρμονικά με τους ανασχεδιασμένους προβολείς τεχνολογίας LED. Λεπτομέρειες, όπως ΟΙ ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης στην είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα και οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες βοηθούν στην επίτευξη της τιμής στον αεροδυναμικό συντελεστή 0,28..

Η κορμοστασιά θυμίζει την προηγούμενη γενιά αλλά φυσικά είναι σαφώς πιο σύγχρονη. Στα πίσω φώτα υιοθετείται η νέα τεχνοτροπία με τα κομψά φωτιστικά σώματα τα οποία προσθέτουν οπτικά πόντους στο πλάτος του αυτοκινήτου. Η  χρωματική παλέτα διαθέτει εννέα επιλογές. με  νέες προσθήκες είναι είναι τα μεταλλικά χρώματα Phoenix Orange και Graphite Grey .Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της διχρωμίας σε οροφή, τροχούς και καθρέφτες, με το μεταλλικό Graphite Grey ή το περλέ Magic Black. Στη μάσκα ακόμη υπάρχει και το Graphite Grey που αντικαθιστά το χρώμιο

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σαφώς πιο όμορφο και κυρίως εξοπλισμένο με πλούσια τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας.Συνεπώς έχει όλα τα αστοιχεία που θα μπορούσε να αποτελέσει κααι το μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας. Το νέο Fabia πατάει στην πλατφόρμα MQB-A0 που χρησιμοποιεί η VW. Η επιλογή αυτή έδωσε την δυναρτότητα στους μηχανικούς να εμπλουτίσουν το μοντέλο με όλα τα νέα συστήματα που έχουν και τα μεγαλύτερα μοντέλα αλλάκαι να δώσουν μεγαλύτερους χώρους στους επιβάτες.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4,11 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα, με αποτέλεσμα το νέο Fabia να  ανέβει  στην κορυφή της κατηγορίας  με εντυπωσιακούς χώρους ακόμη και για τους πίσω επιβάτες.Έχουν στην διάθεση τον χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από τα 380 έως τα 1.190 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων .

Περνάμε στο εσωτερικό που είναι κατασκευασμένα πό ποιοτικά υλικά . Η τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της με δύο οθόνες, . Η μια των 10,5 ιντσών αφορά τον πίνακα οργάνων(virtual cockpit) . Διαθέτει πέντε προγράμματα παραμετροποίησης, μεταξύ των οποίων και του Sport. ερνώ η μεσαία των 9,2 ιντσών εμφανίζει τις λειτουργίες το σύστημα πολυμέσων.

Εντυπωσιακό είναι και το πακέτο για τα συστήματα υποβοήθησης Τravel Assist μεταξύ των οποίων διαθέτει Adaptive Cruise Control με Front Assist, Lane Assist, Blind Spod Detect, Park Assist, Light Assist, Sign Recognition.

Όσον αφορά την άνεση για πρώτη φορά σε Skoda Fabia είναι διαθέσιμο με κλιματισμό διπλής ζώνης Climatronic. Επιπλέον υπάρχει εξ αποστάσεως έλεγχος επιλεγμένων λειτουργιών συστημάτων μέσω της εφαρμογής MySKODA.

Επιπλέον η κωδική ονομασία Simply Clever μεταφράζεται σε πολλούς χώρους για τα μικροαντικείμενα .Πέντε νέες Simply Clever λειτουργίες κάνουν το ντεμπούτο τους , από αφαιρούμενη θήκη για κύπελλα μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων και κουτί στη σήραγγα μετάδοσης, ανάμεσα στην κεντρική κονσόλα και τα πίσω καθίσματα που κλειδώνει στη θέση του, έως υποδοχές USB-C για φόρτιση και ειδικά σχεδιασμένα αλεξήλια. O συνολικόw αριθμόw των Simply Clever λύσεων  φτάνει τις 43.

Όσον αφορά τους κινητήρες υπάρχουν δύο επιλογές βενζινοκινητήρων. Ο 3κύλινδρος 1.0 MPI με 80 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων,

Ακολουθεί ο πιο δυνατός  3κύλινδρος 1.0 TSI με τους 110 ίππους  και τα 200 Nm ροπής  που συνδυάζεται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων. Όλες οι εκδόσεις μπαίνουν καθημερινά στον δακτύλιο, εκτός από την αυτόματη  με τους 110 ίππους.


Τα 9,7 δλ. είναι ο χρόνος για τα «0-100» ενώ τα  205 χλμ./ώρα είναι η τελική ταχύτητα. Σχεδόν το 80% του αμαξώματος της νέας Skoda Fabia αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής με αποτέλεσμα  το πλαίσιο να είναι άκαμπτο.

Σε συνδυασμό με την ισορροπημένη ανάρτηση  το νέο Fabia είναι ένα ευχάριστο σε οδήγηση  αυτοκίνητο με ποιότητα κύλισης που παραπέμπει σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο αεροδυναικός  συντελεστής αυτός προσφέρει  μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως 0,2 λίτρα. ανά 100 χλμ. όταν ταξιδεύετε με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Η  τιμή του νέου Skoda Fabia ξεκινά από τα 14.990 ευρώ στην βασική αλλά πλούσια σε εξοπλισμό έκδοση. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Active, Ambition και Style, ενώ αναμένεται και η ειδκή Monte Carlo. 


Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές.

1.0 MPI 80 PS Active- 14.990 ευρώ
1.0 MPI 80 PS Αmbition-: 16.600 ευρώ
1.0 MPI 80 PS Style- 18.150 ευρώ
1.0 TSI 110 PS Ambition  17.500 ευρώ
1.0 TSI 110 PS Style- 18.990 ευρώ
1.0 TSI 110 PS DSG Style-20.650 ευρώ.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι το Fabia με τους 9 αερόσακους έχει πάρει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης .Αναμένεται η πλήρης δοκιμή για να εκτιμήσουμε καλύετρα τις αρετές του νέου Skoda Fabia. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top