Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix: Κυρίαρχος ο Verstappen

Ο αγώνας υπό το πρίσμα των ελαστικών

Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix Verstappen Pirelli

Ο Max Verstappen εκκίνησε και τερμάτισε πρώτος σε έναν αγώνα όπου οι Red Bull έκαναν το 1-2. Ο Ολλανδός εκκίνησε με το ενδιάμεσο ελαστικό για βροχή Cinturato Green έβαλε στη συνέχεια την κίτρινη/μέση P Zero γόμα και τελείωσε τον αγώνα χρησιμοποιώντας για 12 γύρους την κόκκινη/μαλακή P Zero Red γόμα. Ακριβώς την ίδια στρατηγική ακολούθησε και ο άλλος οδηγός της Red Bull, Sergio Perez.

Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc ήταν αυτός που προκάλεσε αυτή τη στρατηγική σταματώντας πριν από τις Red Bull. Εν τέλει υποχρεώθηκε σε έξτρα πιτ στοπ αφού χτύπησε στον τοίχο λίγο πριν το τέλος του αγώνα ενώ ήταν 3ος. Κατάφερε να επανέλθει και να τερματίσει τελικά έκτος (6ος). Όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί σταμάτησαν μόνο μια φορά αλλάζοντας από ενδιάμεσα ελαστικά σε μέση γόμα με εξαίρεση τον Daniel Ricciardo της McLaren και τον Mick Schumacher της Haas.

O αγώνας εκκίνησε με θερμοκρασία αέρα στους 14 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 16 βαθμούς Κελσίου. Nωρίτερα είχε βρέξει οπότε η πίστα ήταν νοτισμένη όταν εκκίνησε ο αγώνας. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με ενδιάμεσα ελαστικά και τα χρησιμοποίησαν ωσότου στεγνώσει η αγωνιστική γραμμή για να μπορέσουν να βάλουν slick ελαστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top