VW Amarok: Αυτό είναι το νέο μοντέλο 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα 

VW Amarok 2022 παρουσίαση άφιξη Ελλάδα

Τυπική για το μοντέλο αλλά και ταυτόχρονα καινοτόμος είναι η πρωτοποριακή premium σχεδίαση του νέου Amarok. Ένα δυναμικό και χαρισματικό εξωτερικό συναντά το ποιοτικότατο εσωτερικό. Παρά το καμουφλάρισμα αναγνωρίζεται ήδη η αλλαγή στις διαστάσεις: Με 5.350 mm, το νέο μοντέλο είναι τουλάχιστον 100 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Στο μεταξόνιο των 3.270 mm υπάρχουν επιπλέον 175 mm – δημιουργώντας περισσότερο χώρος στο διπλοκάμπινο. Επιπλέον αυξάνεται το ωφέλιμο φορτίο έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει την εντυπωσιακή επίδοση των 3,5 τόνων σε περισσότερες παραλλαγές κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων.

Καθώς το μεταξόνιο του νέου Amarok αυξάνεται περισσότερο από το συνολικό μήκος του οχήματος, μειώνονται οι πρόβολοι του αμαξώματος. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στις offroad δυνατότητες.Πρακτικό και υψηλής ποιότητας παρουσιάζεται το εσωτερικό του Amarok με τα εύκολα στην κατανόηση όργανα ελέγχου, το ψηφιακό cockpit και μια οθόνη Infotainment σε μορφή tablet – λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του pickup. Σε αυτό συμβάλλει προαιρετικά ένα αποκλειστικό ηχοσύστημα καθώς και οι επιφάνειες του ταμπλό και των επενδύσεων θυρών με απομίμηση δέρματος με εντυπωσιακές διακοσμητικές ραφές.

Με την premium τοποθέτηση του οχήματος έχουν εναρμονιστεί και τα καθίσματα. Χαρίζει σε όλους τους επιβάτες τη γνωστή άνεση των οχημάτων Volkswagen: Το νέο Amarok θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Το εισαγωγικό μοντέλο θα είναι η έκδοση «Amarok» και θα ακολουθήσουν οι «Life» και «Style». Ως ισοδύναμες κορυφαίες εκδόσεις, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα διαθέτει το «PanAmericana» (offroad χαρακτήρας) και το «Aventura» (εντός δρόμου χαρακτήρας).


Οι ικανότητες εκτός δρόμου του νέου Amarok τελειοποιήθηκαν επιπλέον χάρη στις μεγαλύτερες δυνατότητες οδήγησης σε μεγαλύτερο βάθος νερού σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά διατίθεται ένας βενζινοκινητήρας και έως και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2,0 έως 3,0 λίτρα κυβισμό– κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση.

Τα προδιαμορφωμένα προφίλ οδήγησης σε πολλές παραλλαγές και σε πολλές βαθμίδες υποστηρίζουν τον ή την οδηγό ακόμη και σε ασυνήθιστες καταστάσεις. Επιπλέον, περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο Amarok, φροντίζουν για την ασφάλεια.


Στην αγορά θα διατεθεί το νέο Amarok στις πρώτες χώρες στα τέλη του 2022 με διπλή καμπίνα και τέσσερις πόρτες (DoubleCab) και σε μεμονωμένες αγορές με δίθυρη μονή καμπίνα (SingleCab..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top