BMW Group: Πώς θα κατασκευάζει τις ζάντες αλουμινίου

Ο ρόλος της «πράσινης» ενέργειας

BMW ζάντες αλουμινίου πράσινη ενέργεια

Το BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας και θα χρησιμοποιεί χυτούς αλουμινένιους τροχούς, οι οποίοι θα παράγονται με 100% πράσινη ενέργεια, για τα οχήματα μάρκας BMW και MINI από το 2024 και μετά. Για το BMW Group, αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προς το στόχο του για τη δημιουργία της πιο βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Η μετάβαση αφορά, κυρίως, την ενεργοβόρα ηλεκτρόλυση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλουμινίου και στη διαδικασία χύτευσης των τροχών. Για το σκοπό αυτό, συνάφθηκαν αντίστοιχες συμφωνίες με όλους τους προμηθευτές ζαντών του BMW Group.

Μέχρι τώρα, οι ζάντες αντιπροσωπεύουν το 5% περίπου των εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη παραγωγή που βασίζεται σε πράσινη ενέργεια θα μειώσει αυτές τις εκπομπές πάνω από το μισό. Το BMW Group προμηθεύεται περίπου 10 εκατομμύρια ζάντες ελαφρού κράματος το χρόνο, με το 95% από αυτές να κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο.Το αλουμίνιο έχει καλές ιδιότητες στην ανακύκλωση, κάτι που καθιστά ευκολότερο το λιώσιμο παλαιών ζαντών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Το γεγονός αυτό, εξαλείφει την ανάγκη μιας ενεργοβόρας διαδικασίας ηλεκτρόλυσης για τη παραγωγή της πρωτογενούς πρώτης ύλης. Την ίδια στιγμή, η δευτερογενής πρώτη ύλη πρέπει επίσης να πληροί τις ανώτερες απαιτήσεις του BMW Group για ποιότητα, ντιζάιν, ασφάλεια και μηχανικές ιδιότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top