Nissan: Πως φροντίζει να μυρίζουν ωραία τα αυτοκίνητα της   

Ποιος είναι η... μύτη της εταιρείας 

Nissan δοκιμή οσμή αυτοκίνητα

Ο Ino είναι υπεύθυνος στην Nissan  για τον έλεγχο του αρώματος των νέων οχημάτων. Παράλληλα, ελέγχει τα συστήματα κλιματισμού του αυτοκινήτου και πώς οι μυρωδιές του οχήματος μπορούν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Έχει το προσωνύμιο “η μύτη της Nissan” ή “meirster” και φροντίζει να διασφαλιστεί η βέλτιστη ατμόσφαιρα για τους επιβάτες στην καμπίνα ενός Nissan.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι βασίζονται περισσότερο στα μάτια τους, αλλά μπορούν να αντιληφθούν τεράστιους αριθμούς διαφορετικών μυρωδιών που μπορούν και αυτές να αφήσουν μια μόνιμη εντύπωση. Για τον Ino δεν είναι μόνο κρίσιμη η πρώτη εντύπωση, αλλά το πώς αντιλαμβανόμαστε τις μυρωδιές μέσα στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης της πτητικής οργανικής ένωσης (VOC) στην καμπίνα ενός οχήματος, η οποία συνήθως λαμβάνει χώρα σε τρεις ημέρες, ο Ino και η ομάδα ειδικών της όσφρησης μυρίζουν τα προσκέφαλα, τα ταμπλό, τους καθρέπτες, τα ντουλαπάκια, τα αλεξήλια, τα καθίσματα, τις οροφές, τις ποτηροθήκες, τις μοκέτες και οποιοδήποτε συστατικό με μετρήσιμο άρωμα.


Οι έλεγχοι γίνονται συνήθως μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά για να διασφαλιστεί η σωστή αξιολόγηση πριν η μύτη προσαρμοστεί στην εσωτερική μυρωδιά.Τα καθίσματα που χρησιμοποιούν τα ίδιαυλικάαξιολογούνταιμεμονωμένα, καθώς μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές με μοναδικές διαδικασίες παραγωγής. Η ομάδα του Ino στοχεύει να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα της καμπίνας, επομένως η εργασία επεκτείνεται και στους προμηθευτές ανταλλακτικών που κατασκευάζουν τα υφάσματα, τις κόλλες και τα πολυμερή που χρησιμοποιούνται στα οχήματα της Nissan.


Η κυκλοφορία του αέρα και η έκθεση στο ηλιακό φως είναι κρίσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μυρωδιά του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα χρησιμοποιεί μια ειδική περιβαλλοντικά σφραγισμένη αίθουσα δοκιμών, ελεγχόμενη για τη θερμότητα και την υγρασία, με σύστημα φωτισμού που προσομοιώνει το έντονο ηλιακό φως.
Ο Ino φοράει μια στολή Nissan πλυμένη χωρίς απορρυπαντικό, διασφαλίζοντας ότι οι εντυπώσεις της μυρωδιάς του είναι καθαρές και χωρίς επιρροή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top