Bentley: Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσα αυτοκίνητα πούλησε 

Τι έγινε με τα υβριδικά της μοντέλα 

Bentley πωλήσεις

Η Bentley Motors ανακοίνωσε συνολικές πωλήσεις 14.659 αυτοκινήτων για το 2021, αύξηση 31% σε σχέση με το 2020, χρονιά που είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων (11.206). Λανσαρίσματα νέων μοντέλων και αυξανόμενη ζήτηση για τα νέα υβριδικά μοντέλα της Bentley, στο πλαίσιο της στρατηγικής Beyond100 της εταιρείας για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας έως το 2030, συντέλεσαν στην επίτευξη του νέου ρεκόρ. 


Δημοφιλέστερο μοντέλο παρέμεινε η Bentley Bentayga, μάλιστα στο πέμπτο έτος από το λανσάρισμά  της. Αντιπροσωπεύοντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας  η Bentayga επιβεβαίωσε ότι είναι το πιο επιτυχημένο πολυτελές SUV στον κόσμο. Η Continental GT αποτέλεσε το 33% των συνολικών πωλήσεων, με αναλογία 60% coupe και 40% convertible. H Flying Spur ακολούθησε με ποσοστό 27% των συνολικών πωλήσεων, με δυναμική για ακόμα πιο ψηλά το 2022, καθώς αναμένεται το λανσάρισμα της υβριδικής έκδοσης. 


Η αμερικανική ήπειρος αναδείχθηκε η πιο μεγάλη αγορά για την Bentley, με πωλήσεις 4.212 αυτοκινήτων και αύξηση 39% σε σχέση με το 2020. Σε αυτό συντέλεσαν το λανσάρισμα της Continental GT Speed και το πλήρες έτος πωλήσεων της Flying Spur. Τέλος, η Bentley έκλεισε τη χρονιά με 240 σημεία πώλησης, σε 67 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top