SKODA KAROQ: Αυτό είναι το ανανεωμένο μοντέλο

Πότε έρχεται στην Ελλάδα

SKODA KAROQ ανανέωση παρουσίαση

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το SKODA KAROQ, το πολύ επιτυχημένο και πολυβραβευμένο διεθνώς compact SUV της SKODA, ανανεώνεται. To νέο KAROQ υιοθετεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, αποκτά πληθώρα βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό, νέες τεχνολογίες και ακόμα πιο αποδοτικούς κινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Volkswagen Group.


Εξωτερικά, το νέο KAROQ ξεχωρίζει από την φαρδύτερη, εξαγωνική πλέον μάσκα της SKODA, τους πιο λεπτούς και κομψούς προβολείς και πίσω φώτα, ενώ πολλές είναι οι μικρές σχεδιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αεροδυναμική του μοντέλου – ανάμεσά τους μια μπροστινή ποδιά με αεροκουρτίνες, νέες ζάντες αλουμινίου, τα τελειώματα των πίσω παραθύρων και η νέα πίσω αεροτομή. Ως αποτέλεσμα, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd πλέον είναι 0,30, βελτιωμένος κατά 9%.


Το εσωτερικό του ανανεωμένου KAROQ είναι ακόμα πιο άνετο και πλέον κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από βιώσιμα υλικά. Το ανανεωμένο KAROQ προσφέρει ένα εντυπωσιακό ψηφιακό εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων “Virtual Cockpit” να έχει μέγεθος 8 ή 10,25 ιντσών.

Τα κορυφαία συστήματα Infotainment είναι ΜΙΒ τρίτης γενιάς και προσφέρουν χειρισμό μέσω οθόνης αφής από 6,5 έως 9,2 ίντσες ή/και φωνητικό έλεγχο και σε κάποιες εκδόσεις μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ οι ενημερώσεις λογισμικού εγκαθίστανται “over the air”.Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το KAROQ παρέχει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών SKODA Connect.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες infotainment, για παράδειγμα, επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο όχημα μέσω της εφαρμογής MySKODA. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το KAROQ μέσω smartphone, να εμφανίσει τη θέση του αυτοκινήτου σε χάρτη ή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Honk & Flash για να διευκολύνει την εύρεση του οχήματος σε μεγάλο χώρο στάθμευσης.


Πέντε αποδοτικοί κινητήρες από τη γενιά EVO του Volkswagen Group είναι οι επιλογές για το νέο KAROQ. Δύο πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 110 PS (81 kW) έως 190 PS (140 kW) (ΣΗΜ.: στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμοι σίγουρα αυτοί των 110 και 150 PS). Ο 2.0 TSI των 190 PS προορίζεται για το KAROQ SPORTLINE και αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ο 2.0 TDI με ισχύ 150 PS διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή όλους τους τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητο 6-σχέσεων είτε αυτόματο DSG, 7-σχέσεων. 

Βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, καθώς και έως και εννέα αερόσακοι (ανάμεσά τους αερόσακοι κουρτίνας και αερόσακος γονάτων για τον οδηγό) εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προστασία για όλους τους επιβάτες του SKODA KAROQ. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το Front Assist με Predictive Pedestrian Protection και City Emergency Brake. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο παραλλαγών του Travel Assist που ενσωματώνει πέντε έως οκτώ συστήματα υποβοήθησης, και οι δύο περιλαμβάνουν Predictive Cruise Control, το οποίο χρησιμοποιεί εικόνες από την κάμερα στο παρμπρίζ καθώς και δεδομένα από το προηγμένο σύστημα πλοήγησης. Το προαιρετικό σύστημα Crew Protect Assist αντιδρά σε επικείμενες συγκρούσεις για να αποτρέψει ένα ατύχημα ή να ελαχιστοποιήσει τη σοβαρότητα των συνεπειών του. 

Το νέο SKODA KAROQ αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top