H Audi προετοιμάζεται με ταχύτητα για το Ράλλυ Ντακάρ

Οι εντυπωσιακές ενισχύσεις για να αντέξουν στις σκληρές δοκιμές

Audi Ράλλυ Ντακάρ προετοιμασία

Η Audi Sport βρίσκεται  πριν τη μεγάλη πρόκληση, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της: το Ράλλυ Ντακάρ 2022! Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, με τα αγωνιστικά Audi RS Q e-tron να έχουν ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των δοκιμών, σε συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που θα συναντήσουν στη Σαουγική Αραβία, που θα διεξαχθεί ο αγώνας, 2-14 Ιανουαρίου 2022. 


Ένα συμβατικά κινούμενο όχημα στο Ράλλυ Ντακάρ διαθέτει δύο κύρια στοιχεία: τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Εδώ, το concept είναι καινοτόμο. Το Audi RS Q e-tron διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω, την μπαταρία υψηλής τάσης με τον μετατροπέα ενέργειας, που διαθέτει μία άλλη μονάδα ελέγχου (MGU) με τεχνολογία από την Formula Ε και τον βενζινοκινητήρα TFSI, σε ρόλο γεννήτριας, με τεχνολογία από το DTM. Καθένα από αυτά τα εξαρτήματα απαιτεί ένα ειδικό σύστημα ψύξης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε έξι, αν συνυπολογιστεί το σύστημα ψύξης και κλιματισμού για τον οδηγό και τον συνοδηγό. 


Στο Ράλλυ Ντακάρ οι συνθήκες είναι αμείλικτες: άμμος, πέτρες, νερό, υπερβολική ζέστη και κρύο και μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Καταπονούνται στο όριο οι κεντρικές μονάδες ελέγχου, η μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων καλωδίωση, τα καλώδια υψηλής τάσης μαζί με τη μπαταρία, όλα τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο. Για την αποτελεσματική προστασία τους, οι μηχανικοί έχουν χρησιμοποιήσει όλη την εφευρετικότητά τους.

Για το ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καταπονήσεις δάπεδο του RS Q e-tron, έχει υιοθετηθεί δομή σάντουιτς με χρήση χάλυβα, αλουμινίου και ειδικού αφρού, για την προστασία της μπαταρίας υψηλής τάσης και της δεξαμενής βενζίνης του μετατροπέα ενέργειας.Συνολικά, αυτό το επιπλέον δάπεδο με την τριπλή προστασία από κρούσεις και διάτρηση, έχει πάχος 54 χιλιοστά. Οι δυνάμεις “g” που αναπτύσσονται είναι παρόμοιες με εκείνες των πρωτότυπων του Le Mans. 


Στο εσωτερικό, η Formula E έχει δώσει την τεχνογνωσία για ανεπιθύμητα ηλεκτρικά ρεύματα και υπερτάσεις. Σε περίπτωση σύγκρουσης, τα συστήματα απενεργοποιούνται αυτόματα πάνω από μια τιμή κατωφλίου. Ειδικά φώτα και ακουστικά σήματα χρησιμεύουν ως προειδοποιήσεις κινδύνου προς τον έξω κόσμο, μετά από ένα ατύχημα. Η βέλτιστη μόνωση του συστήματος από το νερό κατά τη διέλευση ποταμών και ένα εξελιγμένο σύστημα πυρόσβεσης ειδικά για ηλεκτρικά αγωνιστικά οχήματα, προστατεύουν τους επιβάτες σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις. 


Ολόκληρη η ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων, έχει υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση για αναπάντεχα σε περιβάλλον υψηλής τάσης, όπως και οι ομάδες διάσωσης από τους διοργανωτές. Εκτός άλλων, το πλήρωμα μπορεί να ενεργοποιήσει ειδικούς διακόπτες SOS, ένας καταγραφέας δεδομένων ατυχήματος συλλέγει συνεχώς data, ενώ μια ενσωματωμένη κάμερα παρακολούθησης δείχνει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο πιλοτήριο. Στόχος, τρία εξαιρετικά προετοιμασμένα και ασφαλή αυτοκίνητα να βρεθούν στη ράμπα εκκίνησης στο Ha’il για τους Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz και Mattias Ekström καθώς και τους συνοδηγούς τους, Edouard Boulanger, Lucas Cruz και Emil Bergqvist.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top