F.4 Championship powered by Abarth: Ποιοι Κυριάρχησαν

Τι έκανε ο 'Ελληνας οδηγός Τζώρτζης Μαρκογιάννης

F.4 Championship powered by Abarth: Ποιοι Κυριάρχησαν

Οι κινητήρες T-Jet της Abarth ακούστηκαν για τελευταία φορά στη φετινή, όγδοη χρονιά του Ιταλικού θεσμού F.4 Championship powered by Abarth. Ο Βρετανός Oliver Bearman που ήδη είχε κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες του αγωνιστικού τριημέρου. Αντίστοιχα η ομάδα του, Van Amersfoort Racing κατέκτησε τον τίτλο των ομάδων, ενώ ο οδηγός της Nikita Bedrin από τη Ρωσία, κατέκτησε τον τίτλο των πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών.

Επιβλητική ήταν η παρουσία του Oliver Bearman και στη Monza, όπου για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά ο Βρετανός κέρδισε και τους τρεις αγώνες του γύρου, φτάνοντας συνολικά τις 11 νίκες το 2021, μία μόλις λιγότερη από το απόλυτο ρεκόρ του διατηρεί ο Denis Hauger από το 2019. Στη θρυλική πίστα έλαμψε και το ταλέντο του Lorenzo Patrese, γιος του πρώην οδηγού της Formula 1 Riccardo, ο οποίος κατέκτησε την pole position και στους τρεις αγώνες, αλλά τελικά δεν κατάφερε να εξαργυρώσει αυτή την επίδοση του με μια θέση στο βάθρο.

Από την πλευρά του, ο Nikita Bedrin δεν είχε μια ιδιαίτερα καλή παρουσία στη Monza, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στο Πρωτάθλημα πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τίτλο και λυπάμαι που δεν πάλεψα και για την πρωτιά στη γενική κατάταξη λόγω των λαθών που έκανα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ήμουν όμως λίγο τυχερός και έτσι έφτασα στην κατάκτηση του τίτλου των πρωτοεμφανιζόμενων οδηγών. Χαίρομαι επίσης πολύ για τον Oliver και την ομάδα μας που κυριάρχησαν στο φετινό θεσμό.»

Ο Έλληνας οδηγός της CRAM Motorsport, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, πάλεψε στην πίστα της Monza ανάμεσα σε 34 οδηγούς, καταφέρνοντας να κερδίσει έως και 13 θέσεις σε σχέση με την σειρά εκκίνησης, προσθέτοντας παράλληλα πολύτιμα χιλιόμετρα αγωνιστικής εμπειρίας σε μια από τις πιο ιστορικές πίστες όλου του κόσμου. Η φωτογράφιση στη θρυλική Parabolica μαζί με τους υπόλοιπους οδηγούς σίγουρα θα αποτελεί μια ιδιαίτερη ανάμνηση για το νεαρό ταλαντούχο ‘Ελληνα οδηγό.   

Τελική βαθμολογία του Ιταλικού θεσμού F.4 Championship Powered by Abarth: 1. Oliver Bearman (GBR, Van Amersfoort Racing), 343 βαθμοί; 2. Tim Tramnitz (GER, US Racing), 232 βαθμοί; 3. Kirill Smal (RUS, Prema Powerteam), 198 βαθμοί; 4. Sebastian Montoya (COL, Prema Powerteam), 194 βαθμοί; 5 Leonardo Fornaroli (ITA, Iron Lynx), 180 βαθμοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top