Η περιφέρεια Πελοποννήσου κινείται ηλεκτρικά με Nissan LEAF  

Αλλάζει τον στόλο αυτοκινήτων της

Nissan LEAF Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα συγκεκριμένα Nissan LEAF παραδόθηκαν στις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου, όπου πλέον η καθεμία θα διαθέτει από δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω ο στόλος τους, στο μέλλον.  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απομακρύνεται από την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, έχοντας ήδη καταστεί πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση των υπηρεσιακών της οχημάτων”. 

Διαθέτοντας πολλές και καινοτόμες τεχνολογίες οδήγησης, το νέο LEAF πρωτοστατεί στο όραμα της Ευφυούς Οδήγησης της Nissan, με το μοναδικό e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. 

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό. 

Επιπλέον, στο LEAF  περιλαμβάνονται  χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay και το AndroidAuto που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τα smartphones. Παράλληλα, με την εφαρμογή NissanConnect Services, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό. 

Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα Nissan LEAF με την μπαταρία των 62Kwh  που αναμένεται  να ταράξει τα νερά και στην συγκεκριμένη  κατηγορία, καθώς  η αξιοπιστία του και οι τεχνολογίες που το συνοδεύουν, η  κορυφαία άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες του, η μεγάλη αυτονομία, το  εξαιρετικά οικονομικό κόστος χρήσης και συντήρησης, η εργονομία του και φυσικά η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τα απόλυτα πλεονεκτήματα για τον Έλληνα επαγγελματία αυτοκινητιστή, που δύσκολα θα συναντήσει σε άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού. 

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top