Πότε έρχεται το νέο ηλεκτρικό SUBARU “SOLTERRA” 

Σε συνεργασία με την Toyota  

SUBARU SOLTERRA 

Η SUBARU Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο, παγκόσμια εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό SUV της Subaru θα ονομάζεται "SOLTERRA" Το “SOLTERRA” είναι το νέο, εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό SUV της Subaru στην κατηγορία C και θα είναι το πρώτο όχημα της Subaru που θα στηριχθεί στην e-Subaru Παγκόσμια Πλατφόρμα, ειδική για ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας (BEV). 

Η e-Subaru Παγκόσμια πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Subaru και την Toyota, επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η Subaru πάντα επεδίωκε, όπως εξάλλου και σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα BEV. 

Και δεν είναι μόνο η πλατφόρμα, για το SUV "SOLTERRA" έχουν επίσης αναπτύξει από κοινού η Subaru και η Toyota ένα ευρύ φάσμα συνεργασίας που περιλαμβάνει προγραμματισμό του προϊόντος, σχεδιασμό και αξιολόγηση της απόδοσης. Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα. 

Το όνομα “SOLTERRA” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”SOL” και “TERRA”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, μαζί με τους πελάτες μας, και για να συμβολίσουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV Subaru και πάει παντού, σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα. 

Το “SOLTERRA” θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της SUBARU, δηλαδή των SUBARU XV, FORESTER, OUTBACK και ASCENT και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας στα μέσα του 2022. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top