Τα μέτρα της Nissan  για τον έλεγχο του κορωνοϊού

Επιτρέπει την ελεύθερη χρήση τεχνολογίας διαχείρισης θερμοκρασίας σώματος

Nissan μέτρα κορωνοϊός

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιτρέψει την ελεύθερη χρήση της τεχνολογίας της για ένα σύστημα διαχείρισης της θερμοκρασίας του σώματος, που δημιουργήθηκε από την Computer Engineering & Consulting Ltd (CEC). Η δωρεάν χρήση βασίζεται στη δήλωση ανοικτής πρόσβασης IP κατά του COVID-19, στην οποία η Nissan εντάχθηκε τον Μάιο του περασμένου έτους.

Για να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID-19, η Nissan χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο την απομακρυσμένη εργασία στις λειτουργίες back-office, ενώ εφαρμόζει λεπτομερή επιτόπια μέτρα ασφαλείας στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα. Για υπαλλήλους που πρέπει να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της Nissan, απαιτούνται μέτρα ασφάλειας και υγείας, όπως απολύμανση χεριών και έλεγχος θερμοκρασίας σώματος.


Στην προσπάθεια βελτίωσης των μέτρων κατά του COVID-19, η Nissan ανέπτυξε ένα σύστημα ικανό να προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση των δεδομένων που προκύπτουν από τις μετρήσεις της θερμοκρασίας του σώματος και την εν γένει κατάστασης της υγείας και το εφάρμοσε στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα θερμόμετρο ή μια θερμική κάμερα για την ανέπαφη λήψη μετρήσεων των θερμοκρασιών του σώματος των εργαζομένων, καθώς εισέρχονται σε μια εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι εισάγουν βασικές πληροφορίες σε μια συσκευή tablet, οι οποίες καταχωρούνται αυτόματα στο σύστημα μετά τον έλεγχο εξακρίβωσης της ταυτότητάς τους. Αυτό μειώνει τόσο τον αριθμό των πληροφοριών που πρέπει να εισαγάγουν οι εργαζόμενοι όσο και τα σφάλματα εισαγωγής δεδομένων. Παράλληλα, επιτρέπει στους επόπτες να διαχειρίζονται με ακρίβεια τις πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία του σώματος και την κατάσταση της υγείας των εργαζομένων, με γνώμονα την ενίσχυση των μέτρων για τη διαχείριση της υγείας τους και την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης στο χώρο εργασίας.


Στην Ελλάδα, με τις εκθέσεις και τα συνεργεία της Nissan να είναι ανοικτά, η εταιρεία θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, με ένα “πακέτο” οδηγιών και συστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Nissan Europe, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, πλαισιώνει με άριστο τρόπο το “πλέγμα” ασφαλείας για το σύνολο των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της, σε όλη την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top