Κέρδη για την BMW μέσα στην πανδημία 

Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2021  

BMW κέρδη

Παρά την παγκόσμια πανδημία, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη προ φόρων για το 2ο εξάμηνο της χρονιάς που ανέρχονται σε 4,72 δισεκ. ευρώ, αύξηση 9,8% έναντι του ήδη ισχυρού αποτελέσματος της προηγούμενης χρονιάς (4,30 δισεκ. ευρώ).

Μετά τη μείωση των κερδών το δεύτερο τρίμηνο εξ αιτίας της πανδημίας, το BMW Group γρήγορα επανήλθε σε μία γνώριμη κερδοφόρα πορεία. Το 2ο εξάμηνο της χρονιάς, παρέδωσε περισσότερα από 1,36 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες, πολύ περισσότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι όγκοι πωλήσεων και τα κέρδη αυξήθηκαν αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.
Πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής διαθέσιμα το 2021.


Η ηλεκτροκίνηση ήταν βασικός μοχλός ανάπτυξης το 2020, με τις παγκόσμιες πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων BMW και MINI να ανέρχονται στις 192.662 μονάδες, αύξηση κατά ένα τρίτο έναντι της προηγούμενης χρονιάς (+31,8%). Οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 13% και σχεδόν 40% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, η αναλογία των συνολικών παραδόσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήδη βρίσκεται στο 15%. Μετά το λανσάρισμά της στην Κίνα το φθινόπωρο του 2020, η BMW iX3 διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Μαζί με την BMW i3, το MINI Cooper SE και τις προσεχείς BMW i4 και iX, συνολικά πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα προσφέρονται μέχρι το τέλος της χρονιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top