Τα ηλεκτροκίνητα της Opel πήραν τα... βουνά 

Καταρρίπτεται ο μύθος ότι κάνουν μόνο για την πόλη 

Opel ηλεκτροκίνητα ορεινές διαδρομές

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μόνο για την πόλη, κάτι που - ασφαλώς - δεν ισχύει. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Opel έχουν τα απαραίτητα προσόντα για ορεινές διαδρομές, όπως υψηλή ροπή  από στάση, καλή ελκτική πρόσφυση, ικανότητα ανάκτησης ενέργειας, με επακόλουθη ικανότητα πέδησης σε μία κατηφόρα, κορυφαία συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και μεγάλη αυτονομία.


Ο βασιλιάς των βουνών είναι το Opel Grandland X Hybrid4 .Με συνολική ισχύ 221 kW (300 hp) από το συνδυασμό ενός θερμικού κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρων, το SUV της Opel έχει πάντα άφθονη διαθέσιμη ισχύ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις ανηφόρες. Το σύστημα AWD διασφαλίζει άριστη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, για μία απολαυστική αλλά και ασφαλή οδήγηση. Οι ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός και πίσω άξονες γίνονται γεννήτριες και μετατρέπουν την κινητική ενέργεια από την κατάβαση σε ηλεκτρική. Αν ο οδηγός αλλάξει σε drive mode B, η ανάκτηση ενέργειας και η ικανότητα πέδησης αυξάνονται. Η μπαταρία 13.2 kWh επαναφορτίζεται με μηδενικό κόστος – και η ενέργεια αποθηκεύεται για την επόμενη ανηφορική διαδρομή.


Η ευελιξία και το κράτημα του μικρού και πολύ ευέλικτου Opel Corsa-e και του Opel Mokka-e είναι πρόσθετα πλεονεκτήματα σε ορεινές διαδρομές. Η μπαταρία όλων των ηλεκτρικών Opel είναι εγκατεστημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Έτσι μειώνονται οι κλίσεις του αμαξώματος και το αυτοκίνητο στρίβει σταθερά σα να κινείται σε ράγες.

Τόσο το Corsa-e όσο και το Mokka-e έχουν την ισχύ ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 hp) που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BEV έχουν στη διάθεσή τους ροπή 260 Nm ακόμα και από στάση. Σε δρόμους «σερπαντίνες», τέτοιες ικανότητες μεταμορφώνουν το βραβευμένο με το “2020 Golden Steering Wheel” Corsa-e και το Mokka-e σε sprinters.


Αντίστοιχη είναι η ικανότητα ανάβασης και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Το Opel Combo-e και το Opel Vivaro-e επίσης παράγουν ισχύ 100 kW (136 hp) και ροπή 260 Nm. Οι μπαταρίες τους είναι χαμηλά τοποθετημένες κάτω από το όχημα - κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια, όταν τα οχήματα είναι πλήρως φορτωμένα.

Με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 75 kWh, το Vivaro-e έχει αυτονομία περίπου 330 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP3. Και ενώ το Vivaro-e επαναφορτίζει τη μπαταρία του στο 80% της χωρητικότητάς της σε 45 λεπτά, ο οδηγός μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα (χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για την επαναφόρτιση  μιας μικρότερης μπαταρίας 50 kWh στο 80 %). Στη συνέχεια, το Vivaro-e μπορεί να ξαναπάρει τα βουνά.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top