Αυτοί που σχεδιάζουν τα Mazda...καρδιοχτυπούν 

Η εικόνα του τσιτάχ που είναι έτοιμο να επιτεθεί

Mazda φιλοσοφία σχεδίασης

Πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη  παρουσίαση πριν δέκα χρόνια, όταν το Kodo Design ήταν ο πυρήνας του σχεδιασμού αρκετών αυτοκινήτων της Mazda – από την νέα υλοποίηση του εμβληματικού Mazda MX-5 roadster, μέχρι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Mazda, το MX-30. Εντούτοις η βασική ιδέα του Kodo Design παραμένει αναλλοίωτη: ανακάλυψη του δυναμισμού και της ακαταμάχητης γοητείας της φυσικής κίνησης μέσα από ένα ακίνητο αντικείμενο.


Η λέξη Kodo ουσιαστικά μεταφράζεται ως “καρδιοχτύπι”, με την προσθήκη όμως της έννοιας ότι ‘δίνω πνοή σε κάτι’, «δίνω ψυχή» Αυτή η ιδέα αποτέλεσε και την πεμπτουσία του τρόπου με τον οποίο η Mazda ανέκαθεν αντιμετώπιζε το design: “Στην Ιαπωνία πιστεύουμε ότι οι τεχνίτες δίνουν πνοή σε οτιδήποτε φτιάχνουν. Τα πρώτα σχέδια εμπνεύστηκαν έντονα από την εικόνα ενός τσιτάχ έτοιμο να επιτεθεί, ενώ τα πιο πρόσφατα επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην πρόκληση ενός ισχυρού και συναισθηματικού σχεδιασμού με όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία. Ένα σημείο καμπής για αυτήν τη δεύτερη φάση του Kodo Design ενσαρκώνεται με τα δύο εντυπωσιακά πρωτότυπα RX-Vision και Vision Coupe.

Παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση του Τόκυο το 2015 και 2017 αντίστοιχα, τα δύο αυτά πρωτότυπα αποτέλεσαν τους προάγγελους της νέας θεώρησης της κομψότητας, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αισθητική του μινιμαλισμού μέσω της υιοθέτησης του αναβαθμισμένου Kodo Design.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top