Ο «Σκορπιός» ...έσκαψε την πίστα

Kατέκτησε με το Abarth 124 τον τίτλο του Πρωταθλητή στο FIA R-GT Cup

Abarth 124 FIA R-GT Cup πρωταθλητής

Το Abarth 124 rally επιβεβαίωσε τη θέση του ως ο κυρίαρχος στο θεσμό FIA R-GT Cup, κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή για 3η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με τους Ιταλούς Andrea Mabellini – Virginia Lenzi της Bernini Rally team. Ο Mabellini έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα έχοντας κατακτήσει μια νίκη στο Rally di Roma Capitale τον Ιούλιο και μια 2η θέση στο εξαιρετικά δύσκολο ACI Rally Monza, τελευταίο αγώνα του WRC για το 2020. Ο νεαρός Ιταλός συνέχισε την κυριαρχία του Abarth 124 rally, η οποία ξεκίνησε το 2018 με τον Γάλλο Raphaël Astier και συνεχίστηκε το 2019, αυτή τη φορά με τον Ιταλό Enrico Brazzoli.


Τη φετινή χρονιά στο θεσμό του FIA R-GT, o Mabellini, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος, μπροστά από τους Petr Nešetřil (Porsche 997 GT3), Luc Caprasse (Abarth 124 rally), Pierre Ragues (Alpine A110S) και Roberto Gobbin (Abarth 124 rally).
Ο «Σκορπίος» επισφράγισε το φετινό τίτλο στο δύσκολο ACI Rally Monza 2020, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις διαδρομές συχνά να είναι καλυμμένες από χιόνι, πάγο ή λάσπη. Η ισορροπία του Abarth 124 rally έδωσε την ευκαιρία ακόμα και για τη νίκη στον Mabellini, ο οποίος όμως στο τέλος έκοψε ρυθμό ώστε να διασφαλίσει τον τερματισμό και την κατάκτηση του τίτλου.


 Έχοντας ξεκινήσει την αγωνιστική του καριέρα το 2017, το Abarth 124 rally, έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις, αλλά και το θέαμα που προσφέρει ξεσηκώνοντας τους φίλους των ράλι σε κάθε πέρασμα του. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,8 λίτρων αποδίδει 300 ίππους και το σημαντικότερο περισσότερα από 600Nm ροπής, τα οποία μεταφέρονται στο δρόμο αποκλειστικά μέσω των πίσω τροχών. Το εξαιρετικό ζύγισμα και οι λύσεις που έχουν βρει οι μηχανικοί της Abarth όσον αφορά στην ανάρτηση, τα ηλεκτρονικά και το σύστημα μετάδοσης, επιτρέπουν στο 124 rally να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε κάθε επιφάνεια, παρά την κίνηση στους δύο τροχούς. Σε αρκετές περιπτώσεις, το Abarth 124 rally όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν έχει αποδειχθεί ταχύτερο ακόμα και από ανταγωνιστές με κίνηση σε όλους τους τροχούς, αποδεικνύοντας ότι το αγωνιστικό γονίδιο του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, παραμένει ζωντανό όσο ποτέ.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top