Έρχεται το νέο Cinturato P7 της Pirelli με την έξυπνη γόμα 

Προσαρμόζεται στις θερμοκρασίες και στις οδικές συνθήκες

Pirelli Cinturato P7 έξυπνη γόμα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Pirelli, το διάστημα από τα τέλη Απριλίου μέχρι αρχές Μαΐου μεταξύ των οδηγών που χρησιμοποιούν ελαστικά σε διάσταση 18 ιντσών ή μεγαλύτερη, ανέδειξε μία τάση για αυξημένη χρήση των αυτοκινήτων στο μέλλον – κυρίως όσο ισχύουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Στην Κίνα, το 68% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά του περισσότερο, ενώ στην Ιταλία το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 31%, και στη Γερμανία στο 20%. 

Πάνω από το 50% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα εκδήλωσε την πρόθεσή του να αλλάξει ελαστικά πριν από το τέλος της χρονιάς, με σκοπό τη βέλτιστη ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από τα κριτήρια επιλογής, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η αξιοπιστία και η ποιότητα του ελαστικού: το ποσοστό των ερωτηθέντων που έθεσε ως πρωταρχική προτεραιότητα τα χαρακτηριστικά ασφάλειας αυξήθηκε στο 59% στη Γερμανία, 78% στην Ιταλία και 86% στην Κίνα. 
 


Η τελευταία γενιά του Pirelli Cinturato P7 αναδεικνύει τις σημαντικότερες προτεραιότητες για τους σημερινούς, σύγχρονους οδηγούς: ασφάλεια και αποδοτική λειτουργία. Οι μηχανικοί της Pirelli, μέσω ενός εντατικού προγράμματος έρευνας και εξέλιξης, δημιούργησαν ένα προϊόν με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο που το καθιστά ασυμβίβαστο και άρτιο σε όλους τους τομείς. Οι νέες τεχνολογίες που επινοήθηκαν για το Cinturato P7 ‘συμφιλιώνουν’ αντικρουόμενες απαιτήσεις, όπως  επιδόσεις στο βρεγμένο και χαμηλή αντίσταση κύλισης, πετυχαίνοντας ένα νέο τεχνολογικό πρότυπο που ικανοποιεί οδηγούς και κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Οι τεχνικές καινοτομίες του τελευταίου Cinturato περιλαμβάνουν μία νέα γόμα που διαθέτει ένα είδος "μηχανικής νοημοσύνης" και μεταβάλλεται ανάλογα με τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος: με απλά λόγια, σαν να έχεις δύο γόμες σε μία. 

Η ασφάλεια είναι κύριο χαρακτηριστικό του νέου Pirelli Cinturato P7. Πέρα από τη βελτιωμένη συμπεριφορά του στο στεγνό δρόμο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο ελαστικό της Pirelli για premium αυτοκίνητα έχει βελτιωθεί αισθητά σε τομείς όπως συμπεριφορά στο βρεγμένο, υδρολίσθηση και φρενάρισμα: η απόσταση φρεναρίσματος από τα 100kph είναι τέσσερα μέτρα μικρότερη. Οι καινοτομίες που λανσάρισαν οι μηχανικοί της Pirelli βελτιώνουν επίσης την ακουστική άνεση (χάρη στη μείωση του θορύβου) και την οδηγική άνεση, καθώς το νέο ελαστικό απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες του δρόμου. Η συνολική διάρκεια ζωής του ελαστικού αυξάνεται κατά 6%, που σημαίνει ότι η συχνότητα αλλαγής των ελαστικών μειώνεται. Η αντίσταση κύλισης μειώνεται επίσης κατά μέσω όρο κατά μία βαθμίδα (μείον 12%), βελτιώνοντας την κατανάλωση κατά τέσσερα τοις εκατό (μέτρηση στον κύκλο WLTP) όπως και τις εκπομπές CO₂. 

Οι καινοτομίες της νέας γενιάς Cinturato P7 ξεκινούν με το βασικό στοιχείο κάθε ελαστικού: το σχέδιο πέλματος που είναι η επαφή με το δρόμο. Το σχέδιο πέλματος που δημιουργήθηκε ειδικά για το Cinturato P7 είναι εμπλουτισμένο με πυρίτιο (silica) και ειδικές  ρητίνες που βοηθούν στην αύξηση της πρόσφυσης και βελτιώνουν τη λειτουργία των πολυμερών. Αυτά είναι συνθετικά ελαστικά υλικά των οποίων η χημική δομή μεταβάλλεται για βελτίωση της αλληλεπίδρασης με το πυρίτιο – και αυτά τα πολυμερή μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία λειτουργίας του ελαστικού. Αυτό σημαίνει ότι η νέα γόμα επωφελείται από ένα  είδος ‘μηχανικής νοημοσύνης’ χάρη στην καλύτερη κατανομή των σωματιδίων του πυριτίου και την πιο αποτελεσματική μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Ως αποτέλεσμα, τα χαρακτηριστικά του ελαστικού μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και θερμοκρασίας, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο βέλτιστο εύρος λειτουργίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top