Γιατί στην Ford υποστηρίζουν ότι έχουν κατασκευάσει το καλύτερο Transit

Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου

Ford Transit 2020

Όλες οι εκδόσεις του νέου Transit 5 τόνων διαθέτουν σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση με πλήρες φορτίο, καθώς και έναν heavy-duty κινητήρα της Ford, για βέλτιστη αντοχή, επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Ο 2.0L EcoBlue ντίζελ κινητήρας αποδίδει 170 ίππους και ροπή 390 Nm και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές σχέσεων ή με το κορυφαίο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford. 

Χάρη στο μεγαλύτερο αριθμό σχέσεων του 10-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ο κινητήρας EcoBlue λειτουργεί συνεχώς κοντά στη ωφέλιμη περιοχή στροφών εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση. Το κιβώτιο έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα σημεία αλλαγή των σχέσεων ανάλογα με τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να επιλέγει την κατάλληλη σχέσης που θα προσφέρει βέλτιστες επιδόσεις, οικονομία ή άνεση, σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο. 


Το αυξημένο ωφέλιμο φορτίο του Transit 5 τόνων απαιτεί την υιοθέτηση αναβαθμισμένων μηχανικών μερών, ώστε να υποστηρίζονται οι πρόσθετες δυνατότητες της κατασκευής χωρίς να διακυβεύεται η ευκολία χρήσης και συντήρησης. Έτσι, το πλαίσιο φέρει αναβαθμισμένα ακραξόνια, τροχούς και φαρδύτερα πίσω ελαστικά 205 mm, καθώς και νέα, αναβαθμισμένα φρένα στον πίσω άξονα, προκειμένου να υποστηρίζεται η μεταφορά βαρύτερων φορτίων. Το άνω τμήμα της δομής του πλαισίου των εκδόσεων panel van έχει ενισχυθεί και με τη συνδρομή βοηθητικών εξαρτημάτων συμβάλει στη μεταφορά βαρύτερων φορτίων.  

Επιπρόσθετα, το Transit 5 τόνων λανσάρει στην Ευρώπη, για πρώτη φορά, έναν αναβαθμισμένο πίσω άξονα 3.500 kg που έχει  ήδη αποδείξει την αντοχή και αξιοπιστία του σε μοντέλα της οικογένειας Transit στη Β. Αμερική. Σε συνδυασμό με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προσφέρεται ένας νέος εμπρόσθιος άξονας 2.100 kg που προσφέρει πρόσθετη ικανότητα φόρτωσης 225 kg έναντι της βασικής έκδοσης.Η νέα ναυαρχίδα της σειράς Transit διατίθεται ως panel van ή chassis cab με μικτό βάρος 5.000 kg και ωφέλιμο φορτίο έως 2.383 kg στο panel van ή 2.558 kg στην έκδοση με την εργοστασιακή καρότσα.

 
Τα μεγαλύτερο μικτό βάρος και το αυξημένο ωφέλιμο φορτίο του μοντέλου υποστηρίζουν εκδόσεις βαρέως τύπου που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και στον κατασκευαστικό τομέα. Συγχρόνως, χάρη στις μεγάλες δυνατότητες μετατροπών, το νέο Transit 5 τόνων είναι κατάλληλο για δημόσιες μεταφορές και υποστήριξη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.Η έκδοση 5 τόνων του Transit που θα διατίθεται από τα τέλη Νοεμβρίου σε εκδόσεις van ή chassis cab.  Προσφέροντας επιπλέον 300 kg συγκριτικά με την προηγούμενη ισχυρότερη έκδοση, το Transit 5 τόνων θα προσελκύσει αγοραστές που επιθυμούν ένα όχημα μεγαλύτερου tonnage για εξειδικευμένες μετατροπές, όπως ανατρεπόμενα (tippers), ασθενοφόρα, αστυνομικά van και μικρά λεωφορεία 19 θέσεων ή μεγαλύτερα.  


Οι πελάτες επωφελούνται από την τελευταία έκδοση του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, 3 ενώ προαιρετικά διατίθεται το σύστημα Upfitter Interface Module που αυξάνει τις δυνατότητες των τροποποιημένων οχημάτων. Το Upfitter Interface Module συνδέει τα στοιχεία που έχουν υποστεί μετατροπές με τα δεδομένα του οχήματος για βέλτιστη ασφάλεια και παραγωγικότητα – για παράδειγμα, δεν επιτρέπει τη λειτουργία ενός ανατρεπόμενου εάν το όχημα δεν είναι σταθμευμένο και το χειρόφρενο τραβηγμένο.  
Τα καινοτόμα συστήματα συνδεσιμότητας της Ford βοηθούν επίσης τους χρήστες να προγραμματίζουν τη συντήρηση και να επιβλέπουν την ασφάλεια του οχήματος, για βέλτιστη αξιοποίηση του παραγωγικού χρόνου.

Ένα modem FordPass Connect 4 περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, παρέχοντας over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις λογισμικού ώστε να ελαχιστοποιούνται οι επισκέψεις στο συνεργείο προβάλλοντας βασικές πληροφορίες, όπως η θέση του οχήματος, η στάθμη λαδιού και οι πιέσεις των ελαστικών, μέσω της εφαρμογής FordPass Pro5. Σε μεγαλύτερους στόλους, το FordPass Connect προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιοποιούν εργοστασιακά δεδομένα του οχήματος όταν γίνεται χρήση του συστήματος Ford Telematics, για πιο αποτελεσματική διαχείριση και βελτιστοποίηση του στόλου. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top