H στρατηγική του Bottas  που οδήγησε στη νίκη στη Ρωσία

Τι έγινε στην Formula 1 στο Ρωσικό Grand Prix 2020

Ρωσικό Grand Prix 2020 Bottas

Ο Φινλανδός Valtteri Bottas βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα όταν στον άλλο οδηγό της Mercedes, Lewis Hamilton επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων την οποία εξέτισε κατά τη διάρκεια του pit stop. Ο Bottas που εκκίνησε με την κίτρινη/μέση γόμα σταμάτησε δέκα γύρους μετά και έβαλε τη λευκή/σκληρή γόμα.Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen, που τερμάτισε δεύτερος ακολούθησε την ίδια ακριβώς στρατηγική με τον Bottas, έκανε δε την αλλαγή του, ένα γύρο νωρίτερα. Οι δυο τους ήταν οι μόνοι οδηγοί από την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης που είχαν καταταγεί και ξεκίνησαν, με τη κίτρινη/μέση γόμα. 


Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton, που τερμάτισε 3ος ακολούθησε στρατηγική μαλακής/σκληρής γόμας αλλά υποχρεώθηκε να το κάνει γιατί στο Q2 πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο με τη μαλακή γόμα. Επίσης έπρεπε να εκτίσει ποινή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μετά την ποινή και την αλλαγή ελαστικών βρέθηκε στην 11η θέση της κατάταξης. Κατάφερε να επανέλθει ανεβαίνοντας στην τελευταία θέση του βάθρου. 
Τρεις οδηγοί, ο Lando Norris της McLaren, o Alex Albon της Red Bull και ο  George Russell της Williams εκμεταλλεύτηκαν το αυτοκίνητο ασφαλείας στον πρώτο γύρο και έβαλαν τη σκληρή γόμα. Απ’ αυτούς μόνο ένας, ο Norris προσπάθησε να φτάσει ως την καρό σημαία, μ’ αυτό το σετ. Υποχρεώθηκε όμως να μπει λίγο πριν το τέλος και ενώ είχε συμπληρώσει 46 γύρους με το ίδιο σετ σκληρής γόμας. 
Ο Daniil Kvyat με AlphaTauri, τερμάτισε 8ος στον αγώνα της πατρίδας του. Ανάμεσα στους δυο οδηγούς που εκκίνησαν με τη σκληρή γόμα πήρε την καλύτερη θέση. Ο άλλος ήταν ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo που στην αρχή, συμπλήρωσε 35 γύρους μ’ αυτό το σετ.  

Πως συμπεριφέρθηκε το κάθε ελαστικό

 
ΣΚΛΗΡΗ C3: Χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους επτά στην τελική κατάταξη στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Επίσης είδαμε κάποιους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μ’ αυτή τη γόμα. Ο Bottas πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με σετ σκληρής γόμας μετά από 25 γύρους χρήσης και δυο γύρους πριν τον τερματισμό. Ο Hamilton επίσης συμπλήρωσε 37 γύρους με τη λευκή/σκληρή γόμα. 
MEΣΗ C4: Οι περισσότεροι οδηγοί εκτός δεκάδας επέλεξαν τη μέση γόμα για να εκκινήσουν. Το καθοριστικό στοιχείο στη στρατηγική αγώνα, των δυο πρώτων οδηγών στην τελική κατάταξη, ήταν ότι εκκίνησαν με μέση γόμα. 
ΜΑΛΑΚΗ C5: Μόνο οκτώ οδηγοί την χρησιμοποίησαν στην εκκίνηση: Ένας απ’ αυτούς ήταν ο poleman, Lewis Hamilton. O οδηγός της Racing Point, Sergio Perez χρησιμοποίησε την ίδια στρατηγική, μαλακής/σκληρής γόμας με το Hamilton, για να τερματίσει 4ος.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top