Τα drones της Audi που εντοπίζουν αυτοκίνητα    

  Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούν  

Audi drones εντοπισμός αυτοκίνητα εγκαταστάσεις

Η Audi χρησιμοποιεί ένα στόλο από drones στη διαδικασία φόρτωσης των αυτοκινήτων που παράγονται στο εργοστάσιο του Neckarsulm. Στο πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική φάση , τα drones χρησιμοποιούν τεχνολογίες GPS και RFID για τον εντοπισμό και την αποθήκευση της ακριβούς θέσης όλων των προς φόρτωση οχημάτων, συμβάλλοντας στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποστολή τους στους πελάτες. 

Πολλά διαφορετικά μοντέλα Audi παράγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Neckarsulm: το Audi A4 Sedan, το A5 Cabriolet, το A6, το A7 και το A8, καθώς και το Audi R8 από το γειτονικό Böllinger Höfe. Μετά την παραγωγή, τα οχήματα σταθμεύουν σε καθορισμένες περιοχές του εργοστασίου, αναμένοντας τη φόρτωση για τον τελικό προορισμό του καθενός. Η διασφάλιση ότι κάθε Audi θα προωθηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα στο νέο ιδιοκτήτη του, απαιτεί ακριβή σχεδιασμό.  


Τα drones απογειώνονται, πετούν και προσγειώνονται εντελώς αυτόνομα. Οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Audi παρακολουθούν την πτήση από φορητό υπολογιστή ή tablet. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τηλεχειριστήριο για παρέμβαση στην κατά τα άλλα αυτόματη λειτουργία. Σημείο κλειδί του εντοπισμού των αυτοκινήτων είναι η τεχνολογία RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων).

Κάθε αυτοκίνητο φέρει ένα chip με ένα μοναδικό κωδικό ο οποίος αναγνωρίζεται από το drone κατά την πτήση του πάνω από τα οχήματα, σε προκαθορισμένες διαδρομές σε ύψος περίπου δέκα μέτρων. Η θέση του κάθε οχήματος αποθηκεύεται με τεχνολογία GPS και τα δεδομένα μεταδίδονται αυτόματα σε μια βάση δεδομένων μέσω Wi-Fi. Στη συνέχεια, εμφανίζεται το σύνολο των στοιχείων, κατά προέκταση η ακριβής θέση όλων των αυτοκινήτων, σε ένα ψηφιακό χάρτη για περαιτέρω επεξεργασία.  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top